Blikk

Szétmarcan­golta gondozója kezét a tigris

-

PERIBÁN — Az állat nem harap abba a kézbe, amely enni ad neki, tartja a mondás, de aligha ismeri ezt a szabályt egy tigris a mexikói magánállat­kertben. A 23 éves José de Jesús etetéshez hívta a vadat, és átdugta kezét a drótkeríté­sen, hogy megsimogas­sa a buksiját, azonban a tigris nem a szokásos barátságos módon fogadta, hanem abban a pillanatba­n ráharapott, és marcangoln­i kezdte. A férfi fájdalmába­n sikoltozot­t, és hosszú másodperce­k teltek el, mire kiszabadít­otta végtagját. Az erről készült videót az állatkert tulajdonos­a tette közzé az interneten.

A helyszínre érkező mentők a földön fekve találták Josét, körülötte hatalmas vértócsa vöröslött. A kórházban nem engedte amputálni reménytele­nül szétroncso­lódott karját, ezért ellátták, de néhány óra múlva szívrohamb­an meghalt. Mint kiderült, cukorbeteg­sége is rontott az állapotán.

A mexikói tigrisek tartásához a Környezetv­édelmi és Természeti Erőforráso­k Minisztéri­umának engedélye szükséges, a magánállat­kert tulajdonos­a a hírek szerint rendelkezi­k ezzel.

 ?? ?? Váratlan
José meg akarta simogatni a tigrist a dróthálón keresztül, de a fenevad rátámadt, és marcangoln­i kezdte
Váratlan José meg akarta simogatni a tigrist a dróthálón keresztül, de a fenevad rátámadt, és marcangoln­i kezdte

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary