Blikk

Mi egy vérből valók vagyunk!

Bátyja és nővére tudott a születésér­ől, de azt hazudták nekik, hogy meghalt

- Lo. B.

RÁBATAMÁSI — Filmbe illő, elképesztő eset: több évtized után sikerült megtalálni­a vér szerinti édesanyját és a testvéreit egy Győr-MosonSopro­n megyében élő nőnek! A csodaszámb­a menő sikertörté­net főszereplő­je Pfeiffer Ilona, aki kitartásán­ak és erős hitének köszönheti, hogy újra egyesülhet­ett a család.

– Kapuváron születtem 1977-ben, két hónapos koromban pedig már biztosan a soproni gyermekott­honban éltem. Háromévese­n kerültem Csornára a nevelőszül­eimhez, akik hétévesen fogadtak örökbe. 12 esztendős koromig abban a hitben voltam, hogy a vér szerinti szüleimmel élek. Akkor épp édesség után kutattam anyám táskájában, amiben teljesen véletlenül megtalálta­m az örökbefoga­dási papírt, amin a valódi szüleim neve is szerepelt – kezdte elképesztő történetét a Blikknek Ilona.

Mindezzel az akkor még iskolás kislány szembesíte­tte örökbefoga­dóit is, akik addig sosem beszéltek neki a múltjáról, és azt sem tudta róluk, hogy valójában nem lehetett saját gyermekük. Ekkor megfogadta: amint nagykorú lesz, felkutatja az igazi szüleit és testvéreit, akikről ekkor még egyáltalán semmit nem tudott, de érezte, hogy léteznek. 18 évesen első útja valóban a gyámhivata­lba és a családsegí­tőhöz vezetett, ám mindenhol falakba ütközött, érdemi segítséget vagy információ­t Ekkor utolsó esélyként írtam sehol nem kapott. A én is egy bejegyzést, amiben reményt azonban soha nem a szüleim nevét is közzétette­m. adta fel. A nevelőszül­ei féltek Megadtam a számom, attól, hogy elveszítik, ezért és már aznap felhívott a bátyám nem segítettek neki, de sosem és a nővérem is, akikről haragudott rájuk emiatt, addig csak éreztem, hogy léteznek. nagyon jól bántak vele. Sajnos Nem lehet szavakkal már nem élnek. leírni, milyen boldog voltam,

– Több évtized telt el, amíg hogy 42 év után megtalálta­m három éve rábukkanta­m egy a családomat, és szerencsér­e eltűnt személyek kereséséve­l ők is abszolút pozitívan álltak foglalkozó csoportra a közösségi hozzám – mesélte lapunknak oldalon. Egy cikket széles mosollyal az arcán a 45 olvastam egy fiúról, akinek éves nő. szintén hosszú idő után sikerült Kiderült: addigra az édesapja megtalálni­a az anyukáját. már meghalt, de másnap elmentek együtt az édesanyjuk­hoz. Meglepő és fájdalmas tény, hogy az asszony akkor mindössze húsz percre élt Rábatamási­tól, ahol Ilona lakik. Az idős nő nem tudott a meglepetés­ről, és lánya szerint nem is volt jó élmény.

– Egyetlen kérdést tettem fel, arra voltam kíváncsi, miért dobott el magától, de úgy érzem, nem kaptam őszinte választ rá. Azt felelte, szegények voltak és elvettek tőle, de a nővéremet mégis fel tudta nevelni. a kórházban, de nem haragszom rá. Azért viszont neheztelek, amiért a testvéreim­nek azt hazudta később, hogy az örökbefoga­dásom után, 8 évesen meghaltam. Ezért ők nem is kerestek engem soha – tette hozzá csalódotta­n Ilona.

A nagy találkozás óta édesanyjáv­al nem igazán beszél, ám a testvéreiv­el szoros kapcsolato­t ápol. Azt üzeni, soha senki ne adja fel a reményt, hittel és kitartássa­l bármi elérhető.

 ?? ?? Nagy találkozás Ilona (középen) az első találkozás­kor, élőben ekkor látta először családját, nővérét és bátyját. Ők nem akartak szerepelni
Nagy találkozás Ilona (középen) az első találkozás­kor, élőben ekkor látta először családját, nővérét és bátyját. Ők nem akartak szerepelni
 ?? ?? Úgy gondolom, szándékosa­n hagyott
Úgy gondolom, szándékosa­n hagyott
 ?? ?? Pótcsalád
Az asszony egész életében hálás lesz nevelőszül­einek, akik örökbe fogadták. Véletlenül jött rá
Pótcsalád Az asszony egész életében hálás lesz nevelőszül­einek, akik örökbe fogadták. Véletlenül jött rá

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary