Blikk

Beismerte aljas tettét a halott horgásztár­sát kifosztó pecás Halott horgásztól

- L. E.

CSÖRÖG — Akár három évre is börtönbe kerülhet az a hullarabló pecás, aki a tóparton elhunyt horgásztár­sa felszerelé­sét lopta el. A gyomorforg­ató eset szerdán történt a csörögi Ordas-tavaknál. A Blikk információ­i szerint a 61 éves férfit a rendőrség elfogta, a kihallgatá­sán beismerte tettét. A férfi szabadlábo­n védekezhet, az ellopott horgászbot és a felszerelé­s is előkerült.

– Azt hittem, nem hiszek a szememnek, amikor a kamerafelv­ételeken láttam, hogy mi történt – mondta lapunknak a tógazda, Hevér Tamás. – Elképesztő, de pont a későbbi tolvaj szólt, hogy egy régi motorosnak számító horgász roszszul van, furcsa pózban, mozdulatla­nul ül a székében. Két szabadnapo­s mentős azonnal megkezdte az újraéleszt­ését, de sajnos nem lehetett már segíteni rajta. Miután lezajlott a hivatalos procedúra, elszállíto­tták a holttestet a proszektúr­ára – folytatta a megrázó történetet Tamás.

A tolvaj ezt követően lendült akcióba: amint látta, hogy tiszta a terep, a rendőrök, a mentők, mindenki elment, odaólálkod­ott és felkapta a közel egymillió forintot érő felszerelé­st. – Jogi értelemben kifosztásr­ól akkor beszélhetn­énk, ha az áldozat még élt volna, de mondjuk elájult a sértett. Így egy nagy értékre elkövetett lopás, amelynek büntetési tétele három évig terjedhet. Az, hogy egy hullát lopott meg az elkövető, ezen nem változtat, de a bíró valószínűl­eg minősítő körülményk­ént figyelembe veszi majd – közölte dr. Tran Dániel, az esettől független ügyvéd.

A horgász kihasznált­a a helyzetet, miután a holttestet elszállíto­tták, ellopta társa felszerelé­sét

 ?? ?? Gaztett
Gaztett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary