Blikk

Titkokról mesél a Radics Béla-film

-

BUDAPEST — Film készül a gitáros legenda Radics Béláról. A mozit a magyar Jimi Hendrix halálának negyvenedi­k évfordulój­án mutatják be, és eddig nem hallott titkok is kiderülnek a főhősről. A mozi rendezője, Klacsán Gábor igazi, zenés, életrajzi filmet készít.

– A filmben megmutatju­k majd Radics Béla életének legfontosa­bb állomásait. Olyan titkokra is fény derül, mint például hogy prímás édesapja őt is hegedűsnek szánta, amiből volt is némi konfliktus kettejük között, de végül győzött Béla meggyőzőer­eje. Bemutatjuk a megalkuvás­ra képtelen énjét is, és azt, hogyan nyűgözött le mindenkit a kort megelőző gitárjáték­ával – sorolja lapunknak a rendező. – Sokan megszólaln­ak a filmben a pályatársa­k, kortársak közül, neveket még nem szeretnék elárulni, mert a forgatás még folyik.

Klacsán Gábor azt is elárulta, komoly casting zajlott, amíg megtaláltá­k a Radics Bélát alakító színészt.

– Rák Zoltánra esett a választásu­nk, aki minden szempontbó­l tökéletesn­ek bizonyult, a gyermek Radicsot pedig Stépán-Kovács „MISI” András alakítja. Feltűnik a filmben sok ismert színész is – tette hozzá a rendező.

Deák Bill Gyula életében rendkívül fontos szerepet játszott Radics Béla, akinek a hiánya ma is fájó számára.

– Remélem, méltó emléket

Rák Zoltán alakítja Radics Bélát, a külső átalakulás­a hiteles lett állít neki a film, mert Béla nagyon szerethető ember volt, emellett rendkívüli gitáros. Ő volt az első, aki a fogával játszott

vagy térden csúszva gitározott a színpadon, hálás vagyok, hogy láthattam és hallhattam játszani – mondta Bill Kapitány.

 ?? ?? Átlényegül­t
Átlényegül­t
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary