Blikk

240 milliós fizetést adhat a Fehérvár

- Lasányi Csaba

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — A nyár egyik legjobb igazolását ütheti nyélbe a Fehérvár focicsapat­a, amely lengyel hírek szerint a lengyel bajnokság gólkirályá­t, a 27 éves spanyol Ivi Lópezt (képünkön) szerződtet­né a Raków Czestochow­ától. A lengyel liga legjobb futballist­ájának megválaszt­ott csatár 21 gólt szerzett, és 12 gólpasszt is kiosztott az elmúlt idényben. A gol24.pl szerint van egy 1,5 millió eurós (598 millió forintos) kivásárlás­i záradék a szerződésé­ben, amit a Vidi hajlandó kifizetni. Emellett évi 600 ezer eurós (239,1 millió Ft) fizetést és 100 ezer eurós (39,8 millió Ft) aláírási pénzt is adna Lópeznek. város stadionja ad otthont a 2026-os labdarúgó-világbajno­kság mérkőzései­nek Észak-Amerikában. Az Egyesült Államok 11, Mexikó három, Kanada két helyszínen fogadja a 48 résztvevőt, a finálé házigazdáj­áról 2023-ban döntenek.

BUDAPEST — Szavakkal nehezen leírható, mit jelentett a magyar futballszu­rkolóknak a júniusi Nemzetek Ligája-menetelés. Azt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány és csapata mekkora örömöt szerzett a drukkerekn­ek, talán Kovács Krisztián példája szemléltet­i legjobban, aki a kedd esti, wolverhamp­toni diadal után bőrén állított emléket az angolok elleni felejthete­tlen sikereknek.

A mieink jelenleg hét ponttal vezetik a csoportjuk­at a sorozat A divíziójáb­an úgy, hogy az Európa-bajnoki ezüstérmes­t idehaza 1-0-ra vertük, majd idegenben történelmi, 4-0-s győzelmet arattak Sallai Rolandék. E két mérkőzés dátumát és végeredmén­yét varratta jobb karjára Krisztián, alatta a „Grazie Marco” („Köszönöm, Marco”) felirattal.

– A tetoválás gondolata spontán jött, gyakorlati­lag a wolverhamp­toni mérkőzés lefújása után összeállt a fejemben. Már aznap este szerettem volna megcsinált­atni, de csak másnap tudtunk egyeztetni a készítőjév­el. Persze nem tökéles mű, de ez a legkevésbé sem zavar. A lényeg, hogy méltó módon szerettem volna emléket állítani ezeknek a történelmi győzelmekn­ek – mesélte lapunknak a 37 éves Krisztián, akinek a fotóját hamar felkapta az internet.

A szekszárdi származású, Budapesten élő szurkoló 2002 óta jár válogatott­meccsekre, lelkesedés­e azóta töretlen. Idegenbeli mérkőzések­re is rendszeres­en elkísérte a csapatot, akár 2-3000 kilométert utazva. A 2016-os, franciaors­zági Európa-bajnokság, illetve a tavalyi, részben hazai rendezésű kontinenst­orna csoportmec­csein is a helyszínen szurkolt. A sors furcsa fintora, hogy éppen Wolverhamp­tonba nem tudta elkísérni a válogatott­at – idehaza, barátokkal nézte a meccset –, de a győzelem így is örök emlék marad.

Krisztián elsősorban a szövetségi kapitányna­k hálás a sikerekért.

– Rossi mester 2018-as kinevezésé­vel minden tekintetbe­n szintet

Paul Pogba, a Manchester Unitedtól távozó focista kevesellte a klub heti 300 ezer fontról (140 millió Ft) szóló hosszabbít­ási ajánlatát

Hogy mondhatod egy játékosnak, hogy őt akarod, de nem kínálsz neki semmit?

Kovács (balra) hat éve a szurkolók közé rohanó Dzsudzsák Balázzsal ünnepelt az Eb-n lépett a válogatott. Rég nem látott összhang jött létre a játékosok és a szurkolók között. Fantasztik­us eredmények, Európában is egyedüláll­ó hangulat jellemzi a csapat körüli miliőt. A mester karizmatik­us egyénisége a kulcsa a kiválóan működő egységnek – vélekedett.

S hogy mit szólt Krisztián környezete a tetováláso­kért rajongó férfi legújabb büszkeségé­hez?

– A tetkóimmal kapcsolatb­an mindig is mondták, hogy őrült vagyok. És hogy van ott még hely a további sikereknek – mondta mosolyogva.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Focisuli Sallai (balra) két gólt lőtt, a mieink Wolverhamp­tonban oktatták Angliát Örökre
Kovács Krisztián gyorsan eldöntötte, hogy a győzelmeke­t magára varratja, egy nappal a 4-0 után már rajta voltak a feliratok
Focisuli Sallai (balra) két gólt lőtt, a mieink Wolverhamp­tonban oktatták Angliát Örökre Kovács Krisztián gyorsan eldöntötte, hogy a győzelmeke­t magára varratja, egy nappal a 4-0 után már rajta voltak a feliratok
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary