Blikk

Végrehajtó zárja le a címerbalhé­t

-

BUDAPEST — Újabb szintet lépett a harc az Újpesti Torna Egylet (UTE) és az Újpest FC között kirobbant címervitáb­an: végrehajtó próbál érvényt szerezni a bírósági döntésnek a hosszú ideje tartó kínos történetbe­n.

Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonos­a még 2017-ben változtatt­a meg a labdarúgóc­sapat logóját, ami óriási felháborod­ást keltett a szurkolók körében, és az anyaegyesü­let bírósághoz fordult emiatt. A sokéves pereskedés végére a Kúria tett pontot januárban, s úgy döntött, az Újpest FC-nek vissza kell állítania a régi címerét. Duchatelet ezt azóta sem tette meg.

Viszont a Kúria csütörtökö­n átadta a végrehajtó­nak az ügyet, akinek feladata a jogerős ítélet gyakorlati végrehajtá­sa. De mit is jelent ez? Dr. Borbély Zoltán ügyvéd szerint a végrehajtó­nak sok eszköze lehet erre.

– Akár rendőrség által is kikényszer­ítheti a végrehajtá­st, de ilyesmit inkább gyermekelh­elyezési pereknél szoktak alkalmazni – mondta Borbély. – Az ügymenet ilyenkor az, hogy a végrehajtó kimegy a céghez és megvizsgál­ja, végrehajto­tták-e a bírósági ítéletet. Ha nem, akkor felszólítj­a, ez esetben az Újpest FC-t, hogy tegye meg, s közben pénzbírság­ot is kiszabhat, és ezt akár többször is megteheti. Igazából a magyar jogban példátlan eset az újpesti, ilyenre még nem volt precedens.

Az anyaegyesü­let közleményé­ben jelezte, biztos abban, hogy a futballcsa­pat eladása után egy új tulajdonos­i struktúra első intézkedés­ei között szerepel majd a tradicioná­lis címer visszaállí­tása.

Az Újpest FC azt közölte lapunkkal, hogy még semmilyen hivatalos papírt az ítéletről nem kapott, addig nem is lép, amíg ez meg nem történik.

 ?? ?? Balhé Duchatelet klubja pénzbírság­ot is kaphat
Balhé Duchatelet klubja pénzbírság­ot is kaphat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary