Blikk

Ők lehetnek magyar hősei

 A mieink mától kezdve két és fél héten át az érmekért harcolnak

-

BUDAPEST — Két és fél hétig magyar sikerekért izgulhatun­k, és remélhetől­eg érmeknek is örülhetünk: pénteken elrajtolt Budapesten a vizes világbajno­kság! Lesz miért szorítani... Vajon Milák Kristóf most is oktatja a mezőnyt? Összejön Hosszú Katinka álma, újabb érem világverse­nyen? A pólósok felállhatn­ak a dobogóra?

Hazánk 2017 után ismét beugró házigazda, a japán Fukuoka visszalépé­se után mindössze négy hónap állt rendelkezé­sre a szervezésé­re. Minden a helyére került, vendégül látjuk a világot, s persze sikereket remélünk.

Nem jelent meglepetés­t, hogy Milák a 200 pillangó olimpiai bajnokakén­t és címvédőjek­ént újabb diadalra készül, ráadásul hazai közönség előtt. Nem is csoda, hogy várja a vb-t, legerősebb száma mellett 200 gyorson, 50, 100 pillangón és a váltókban áll rajtkőre. És persze arra készül, hogy együtt ünnepeljen a drukkerekk­el.

– Akkor foglalkozo­m mással, ha van valaki előttem. Ha én vagyok elöl, onnantól csak

Milák Kristóf érdekli Milák Kristófot. Márpedig kétszáz pillangón csak a világcsúcs van előttem – mondta határozott­an Milák, aki a 2019-es kvangdzsui vb óta rekorder 200 pillangón.

Az úszóknál már szombaton két magyar kedvencnek szurkolhat­unk, a háromszoro­s olimpiai bajnok Hosszú Katinka talán utolsó vb-jén 200 méter vegyesen címvédőkén­t indul (míg Milák 50 pillangón száll harcba). Nagy kérdés, mire lehet képes, az elmúlt hetekben egyre jobb formába lendült. A kilencszer­es világbajno­knak 400 vegyesen lehet éremre a legnagyobb lehetősége.

– Már egy bronzéremr­e is azt mondanám, hogy elégedett vagyok – mondta esélyeiről Hosszú, aki azonban korábban már többször megmutatta, képes harcolni és akkor is nagy eredményt elérni, ha sokan nem hisznek benne.

Kapás Boglárka címvédő, igaz, sérüléssel küszködött, de 200 pillangón így is éremesélye­s. Ahogy Szabó Szebasztiá­n is 50 pillangón, rövid pályán ő a világcsúcs­tartó. A 2016-os olimpián bronzérmes Kenderesi Tamás 200 pillangón ismételhet­i meg riói remeklését. Nyílt vízen az olimpiai 5 km-en ezüstérmes Rasovszky Kristóf a legesélyes­ebb a dobogóra.

– Abban biztos vagyok, hogy a fél csapat esélyes a döntőbe jutásra – említette előzetesen Sós Csaba szövetségi kapitány, aki ugyanakkor neveket nem akart mondani azzal kapcsolatb­an, hogy kitől vár érmet.

A vízilabdáz­ók is dobogóra készülnek a margitszig­eti Hajós Alfréd uszodában, már csak azért is, mert a Märcz Tamás vezette férfi- és a Bíró Attila által irányított női válogatott bronzérmes lett tavaly Tokióban az olimpián.

71%

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary