Blikk

Újra a Golden State az NBA királya

-

BOSTON — Négy év után visszaült az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) trónjára a Golden State Warriors, amely a nagydöntő hatodik mérkőzésén 103-90-re nyert a Boston Celtics otthonában, és 4-2-es összesítés­sel diadalmask­odott a párharcban.

Stephen Curry 34 ponttal, 7 lepattanóv­al, 7 gólpasszal vezette győzelemre csapatát a csütörtöki mérkőzésen. A Warriors klasszisa negyedik bajnoki címét szerezte meg a gárdával, 2015, 2017 és 2018 után ünnepelhet­ett ismét. S emellett először hódította el a finálé legértékes­ebb játékosána­k járó MVPdíjat.

A 34 éves irányító teljesítmé­nyével csattanós választ adott a kritikusok­nak.

– Tökéletese­n emlékszem arra, hogy a szezon elején voltak olyan szakértők, akik a nagy nullát jósolták nekünk akkor, amikor arról beszélgett­ek, hány bajnoki címünk lesz még, és mire lehetünk képesek. Halljuk ezeket a megnyilván­ulásokat, cipeljük ezt a terhet, és így is próbálunk a célunkra koncentrál­ni. Nem hagyjuk, hogy elvonja a figyelmünk­et, de ettől még extra súly nehezedik ránk. Az, hogy így is idáig jutottunk, különleges – fogalmazot­t Curry.

Edzője, Steve Kerr számára is rengeteget jelent az újabb siker.

– A négyből a mostani bajnoki címünk volt a legvalószí­nűtlenebb. Áldás, hogy szupersztá­rokkal dolgozhato­k együtt, ilyenkor jó dolgok történnek. Az a srác, Stephen Curry tehet mindenről... – mondta a tréner.

Stephen Curryt (jobbra) először választott­ák a finálé legértékes­ebb játékosána­k, a zseniális kosárlabdá­zó negyedszer lett bajnok a Warriorssz­al az NBA-ben

 ?? ?? 34 pont Curry (középen) a sorsdöntő mecscsen is csapata vezére volt
Csúcson
34 pont Curry (középen) a sorsdöntő mecscsen is csapata vezére volt Csúcson
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary