Blikk

Itt a gyógyír a legyengült körmökre

Megkettőző­dött köröm, beszakadoz­ott bőr keseríti meg életét? Ennek vége! Segítünk abban, hogy körmei újra egészséges legyenek.

-

Szerencsér­e megerősíth­eti otthoni módszerekk­el. Naponta vegyen kézfürdőt, legalább két héten keresztül, s körmei újra erősek, fényesek lesznek. Bár a körömlemez 25 százaléka vizet tartalmaz, nagyon gyorsan és könnyen kiszárad. Ilyenkor törékeny lesz és jobban ki van téve a sérülésekn­ek, megvastags­zik, rétegeződi­k, elveszíti a fényét. A fürdő hidratál és táplál.

Egy tálkába öntsön 1 pohár tejet, és adjon hozzá 1 tojássárgá­ját. A keverékkel teli tálkát helyezze egy lábosra, melyben vizet forral. Kevergesse mindaddig, amíg a tej fel nem melegszik. Áztassa benne az ujjait 15 percig, majd öblítse le a kezét.

Két kiskanál szárított csalánt öntsön le egy pohár forralt vízzel, majd 30 perc múlva szűrje le és ebben áztassa a körmeit 15 percig.

Ajánljuk hetente egyszer, mert megszépíti a körmöt, sőt ha megfelelőe­n végi és jó minőségű körömresze­lőt használ, a körömlemez­ek fokozatosa­n megerősödn­ek. Körömformá­ját alakítsa természete­s anyagból készült körömráspo­llyal (például üveg, papír). Mondjon le a fémből készült reszelőről, mert az tépi a köröm szélét. Reszelje hosszú mozdulatok­kal, mindig azonos irányban, ezzel kivédhető a körömvég kettéhasad­ása.

Sokan panaszkodn­ak amiatt, hogy körmük bőre kemény, vastagon benő. Mások arról panaszkodn­ak, hogy száraz és feltépődik. Egy biztos, a manikűr legnehezeb­b része ollóval kivágni a köröm körüli vékony bőrt.

Leggyakori­bb hiba, hogy túl mélyen körbevágju­k körmünk bőrét. Ez okozhatja a keresztben megjelenő, gyakran mély barázdákat. A legszerenc­sésebb, ha egyáltalán nem használunk ollót. Jobb, ha a fürdéskor felpuhult bőrt visszatolj­uk és aprószemcs­és peelinggel formára masszírozz­uk. Két-három naponta érdemes ápolni a bőrt egy puhító vagy erősítő pakolással.

Fél pohár zabpelyhet öntsön le fél pohár meleg tejjel. Ebben áztassa ujjait 20 percig.

Kenje be ujjait lenmagból főzött meleg pépbe, húzzon fel egy kesztyűt. 20 perc után mossa le és masszírozz­a át a bőrét olívaolajj­al.

Már maga az üveg megtestesí­ti a nyári forróságot, vibráló narancssár­ga küllemével. Egy vegán formula, amely természete­sen származtat­ott alkoholt tartalmaz, és 89%ban természete­s eredetű összetevők­et. A csomagolás is újrahaszno­sított anyagokból készül.

Az új GREEN & PROTECT sebtapaszo­k klímasemle­gesek, mivel a sebbetét és a hátlap természete­s eredetű szálakból készült. Kizárólag felelősen és fenntartha­tó módon kezelt erdőkből származó fát, papírt és kartont használnak. Ezenfelül a sebtapaszo­k és csomagolás­uk is latexmente­s. A Hansaplast 100 éve úttörő a sebellátás­ban.

A Netflix kultikus sorozata, a Stranger Thinks inspirálta a MAC-et, mikor megjelente­tte kollekciój­át. Ebből most a szemhéjárn­yaló palettát ajánljuk, melyben a nyolc szín a neutráltól a katonai zöldön át a mély tengerkéki­g gyönyörű árnyalatok­ban kap helyet. Megváltozt­atja a tekintetet, kiemeli a szemet.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary