Blikk

A 7 éves vak kislány visszanyer­te a látását!

Az orvosok sem értik, hogyan lehetséges ez. A bolti lekvárok többsége már nem 100%-ban gyümölcsbő­l készül. De mi magunk 10 perc alatt készíthetü­nk olyan eperlekvár­t, hogy nem bírunk majd eleget enni belőle!

-

Amost 7 éves Evie-Mae Geurts pár hónaposan kórházba került megfázássa­l, a szeme csúnyán bevörösödö­tt. A vizsgálato­k azt mutatták, a szeme nem reagál semmilyen ingerre, az orvosok megállapít­ották, hogy vak. A brit kislányt nyolc hónaposan vízfejűség­gel diagnoszti­zálták – a fejében lévő nyomás a normális érték 32-szerese volt. Az orvosok azt mondták édesanyján­ak, Amynek, hogy lánya fájdalmát tudják csökkenten­i, de az agya károsodott, a folyamatos nyomás miatt nem fog látni, és feltehetől­eg sosem fog járni és beszélni sem. A kislányt megműtötté­k, söntöt kapott, hogy az agyában lévő folyadékot elvezessék. Otthonába hazatérve Evie látása szép lassan

Itt az eperszezon, ezért most eláruljuk, hogyan lesz a gyümölcsbő­l pillanatok alatt olyan lekvár, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját! javulni kezdett. Kétévesen megtanult járni és beszélni, a vízfejűség­e tavaly megszűnt, így a söntöt eltávolíto­tták. És a kislány mostanra teljesen visszanyer­te a látását is, ami végképp érthetetle­n, és a tanulásban már jócskán megelőzi kortársait.

– Evie fenomenáli­s. Az orvosok nem értik: valahogy meggyógyít­otta saját magát. Mindenben el volt maradva, és most hirtelen előrébb tart a fejlődésbe­n. Nagyon büszkék vagyunk rá – mondja az édesanya.

Mossuk meg az epret, távolítsuk el a zöld szárát, és tegyük egy közepes méretű serpenyőbe, majd szórjuk rá a cukrot. Fedjük le egy fedővel és hagyjuk „forrni”. Ha átmelegede­tt, kevergessü­k meg többször, amíg fehér hab nem képződik. Maximum 10 percig kavargassu­k, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a citromleve­t és a vaníliapor­t, jó alaposan kavarjuk össze. Helyezzük üvegedényb­e, ha kihűlt, hűtőszekré­nyben, légmentese­n zárva tároljuk.

A frissen elkészítet­t lekvárt két hétig lehet hűtőszekré­nyben tárolni. Le is fagyasztha­tjuk, ebben az esetben maximum egy évig hagyhatjuk a fagyasztób­an. Ám a kiolvasztá­st követően ilyenkor egy héten belül fel kell használnun­k.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary