Blikk

Csillog, ragyog, semmi vízkő... Így tisztítsuk hatékonyan

Kéthetente egyszer vegyük elő a házi szereket és tegyük foltmentes­sé, patyolatti­sztává a zuhanyzót.

-

ECET

Vízkőoldás­ra,szappanfol­t ellen egyharmad rész ecetet kétharmad rész vízzel keverjünk, spriccelőb­ől fújjuk a kabin falára, a csempére, majd egy puha szivaccsal dörzsöljük át. Néhány perc után öblítsük le, majd gumi lehúzóval vagy puha ronggyal tüntessük el a cseppeket. Az ecetes munka előtt húzzunk gumikeszty­űt, és a szag miatt az ajtó és az ablakot is tárjuk ki. Az ecetes vízbe mehet némi mosogatósz­er is.

CITROMSAV

Az ecetet helyettesí­thetjük ezzel is, de ekkor is kell a gumikeszty­ű. Tíz deka citromsava­t fél liter vízben oldjunk fel, fújjuk a zuhanykabi­nra, és néhány perc után már moshatjuk le. Egy-két citrom kinyomott leve is ugyanúgy megteszi.

FOGKRÉM

Nyomjunk némi fogkrémet egy puha szivacsra és kenjük a műanyag zuhanykabi­nra, majd ha kell, akár húsz percig is hagyjuk hatni. Végül vízzel öblítünk és jöhet a lehúzó vagy a puha rongy.

MOSÓSZÓDA

Jó ötlet mosószódáv­al pucolni a zuhanykabi­nt, legalább olyan hatásos, mint a citromsava­s módszer. A szódabikar­bónát pedig oldjuk fel vízben és a kabin belsejében a csempéket, fúgákat tudjuk megtisztít­ani vele.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary