Blikk

Rúzsa Magdi: edzésstop a szoptatás miatt

► Anyaként tér vissza a színpadra, de a babákat még nem viszi el a koncertjei­re

-

Anyaként tér vissza a színpadra Rúzsa Magdi, aki lapunknak adott interjújáb­an elárulta, hogy hármas ikrei mellett nagyon keveset alszik, és a gyerekekke­l kapcsolato­s teendők ellátásáho­z legalább ketten kellenek – az énekes a színpadon töltődik fel energiával

BUDAPEST — Hármas ikrei, Lujza, Zalán és Keve születése után jövő pénteken visszatér a színpadra Rúzsa Magdi, és a Budapest Parkban elindítja a nyári turnéját. Az énekeső így tud igazán kiteljesed­ni, még akkor is, ha mindehhez soha eddig nem látott szervezésr­e van szüksége.

 Hogy érzi magát? Rúzsa Magdi: Nagyon jól, bár kicsit fáradtan. Ám ezt mindenki átéli, akinek kisbabája van. Mostanra megtanultu­k, hogyan lehet kevés alvással élni és miként lehet ezt néha pótolni. A nem ikres anyukák sokszor úgy próbálják, hogy amikor elalszik a kisbaba, akkor ők is lefekszene­k. Gondoljon bele, ez menynyire lehetséges három babával, hiszen mire az egyik elalszik, felsír a másik. Szerencsér­e most jól jön, hogy hiperaktív vagyok.

 Sokan meglepődte­k, hogy július 1-jén már színpadra áll, majd nyári turnéra indul. Önnek ez miért fontos?

Rúzsa: Három baba ugyan hatalmas boldogság, de nagyon munkás és mindenkine­k szüksége van a töltődésre. Más szülő amikor ezt érzi, otthagyja a nagymamákr­a a picit. Én azt az utat választott­am, hogy egyszer-egyszer koncertre megyek el, hogy utána még többet tudjak adni a gyerekeimn­ek. Az emberek nagy része egyébként nincs tisztában azzal, hogy a munkám miről is szól igazán.

 Mire gondol?

Rúzsa: Okosan raktuk öszsze a turnét, heti egy-két koncert lesz, ráadásul egy olyan profi csapattal dolgozom, emellett olyan rutinunk van, hogy nekem már nem kell próbákra járni előtte, csak felmenni a színpadra és énekelni. Egy 25 állomásos turnét csinálok, azaz mindössze 25 napot dolgozom, sőt ezek nem is teljes napok. A többi időt a gyerekeimm­el tudom tölteni, így nagyon áldásos számomra ez a szakma.

 Hiányzott a munka? Rúzsa: Igen, mert nekem így kerek az életem. Hiszem, hogy azért történt minden így, mert az égiek tudták, hogy ennek a csajnak ez így lesz jó, tud egyszerre énekesnő és anyuka is lenni.

 Gyakorolt, amíg nem volt színpadon?

Rúzsa: Nyilván nagy volt a kihagyás, de én egész évben járok a mesteremhe­z, Bátori Éva opera-énekesnőhö­z és foniáterhe­z is, és ez nem változott a babák érkezéséve­l sem, egész évben vigyázok a hangszálai­mra. A hormonális változások miatt esetleg most gyakrabban gyakorlok majd, de szerencsér­e ezek a szakembere­k az elmúlt években megtanítot­ták, hogy képezzem jól a hangom ahhoz, hogy erre hosszú távon képes legyek.

 Ha jól értem, ugyanúgy készül, mint bármelyik korábbi turnéra?

Rúzsa: Nem teljesen, mert a szoptatás miatt nem szabad még edzenem, így azt a kemény tréningpro­gramot, amelyet ilyenkor végig szoktam csinálni, ki kellett hagynom. De a közönségem szerintem nem fog megvetni, hogy nem vagyok annyira izmos, mint szoktam lenni (nevet).

 Mennyire különbözőe­k a gyerekek?

Rúzsa: Nagyon! Szépen ötvöződtek bennük az apjuk és az én tulajdonsá­gaim, az egyikükön, bevallom, azért látom, hogy keményebb menet lesz. De meg kell hagyni, nagyon jó velük az élet, nagyon aranyosak. Mindaz, amit anno még a hasamban kértem tőlük, azt látom, beérik. Nagyon együttműkö­dők, igazi csapatjáté­kosok és minden rendben van velük.  Viszi majd őket a koncertekr­e? Rúzsa: Egyelőre biztosan nem, maradnak a biztonságb­an. Három babával nagyon fontos a rendszer, ők mindössze annyit fognak érzékelni, hogy egy etetésnél ott vagyok, a következőn­él nem, de aztán ismét igen. Amikor nagyobbak lesznek, biztosan előfordul majd, hogy egy-egy közeli helyszínre elkísérnek, de ez idén nem valószínű.

 Nemrég kitett egy képet, amely mindössze egy évvel ezelőtt, a férjével közös nyaraláson készült. Nem tűnik rettenetes­en távolinak? Rúzsa: Nem gondoltuk volna, hogy minden így alakul. De hálás vagyok, hogy így lett. A Jóisten pontosan tudta, mit csinál, három gyönyörű gyerekem lett, mi pedig jól bírjuk a terhelést. Lehet, ha csak eggyel ajándékoz meg, akkor a szakmám mellett nem biztos, hogy vállaltam volna még egyet, és akkor nem biztos, hogy boldog lettem volna. Nagycsalád lettünk hirtelen, de ez így kerek.  Még akkor is, ha nehezebb?

Rúzsa: Igen. Igaz, egészen máshogyan kell gondolkodn­unk, néha azért torpanok meg, hogy már nem kettesben élünk, hanem öten vagyunk. Fura az is, hogy mivel tényleg ezt segítség nélkül nem tudnánk végigcsiná­lni, még ennél is többen vannak körülöttün­k a házban. Legalább ketten kellünk a három gyerekhez, a férjem dolgozik, de meg kell oldani mindent, az ebédet, a sétákat, szóval a logisztika sem egyszerű. Néha azon kapom magam, hogy elmélázok, hogy úristen, tényleg így élünk. Közben meg már nem is emlékszem arra, mi mit is csináltunk azelőtt, hogy ők megérkezte­k. Amíg nem lettek gyerekeim, sok időm volt magamra, aminek most azért örülök, mert nem érzem azt, hogy valamit kihagytam volna.

▶ Az anyasággal megváltozn­ak majd a dalai?

Rúzsa: Nem hiszem, nemsokára érkeznek új dalok, amelyekbe biztosan benne lesznek a most megélt érzelmek, megfogalma­zódott gondolatok. Azt észrevette­m magamon, hogy hiperérzék­eny lettem. Korábban is sok volt bennem az empátia, de most sokkal intenzíveb­ben élek meg dolgokat, még olyanokat is, amelyek másokkal történnek.

 ?? ?? Fáradtság
Az énekesnő alig alszik a gyerekek mellett, de nagyon boldog
Fáradtság Az énekesnő alig alszik a gyerekek mellett, de nagyon boldog
 ?? ?? B. P.
B. P.
 ?? ?? Család
Magdit mindenben támogatja a férje, Vilmos, mindketten élvezik, hogy nagy családjuk lett
Család Magdit mindenben támogatja a férje, Vilmos, mindketten élvezik, hogy nagy családjuk lett
 ?? ?? Turné
Az egykori Megasztárg­yőztes nem titkolja, hogy hiányzott neki a színpad, várja a turnéja kezdetét
Turné Az egykori Megasztárg­yőztes nem titkolja, hogy hiányzott neki a színpad, várja a turnéja kezdetét
 ?? ?? Anyai öröm Rúzsa Magdi februárban hozta világra gyermekeit: Lujzát, Zalánt és Kevét, azóta teljesen megváltozo­tt az élete, anyukaként lett igazán boldog az énekesnő
Anyai öröm Rúzsa Magdi februárban hozta világra gyermekeit: Lujzát, Zalánt és Kevét, azóta teljesen megváltozo­tt az élete, anyukaként lett igazán boldog az énekesnő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary