Blikk

Kollégáiva­l játszott Mikó a fiai helyett

▶ Sok időt töltött távol a családjátó­l, de kiváló a színész kapcsolata a fiaival

-

Visszateki­ntve pályafutás­a elejére Mikó István bevallotta, hogy kevés időt töltött a gyermekeiv­el – a Jászai Mari-díjas színművész rengeteget dolgozott, és ezt a fiai fel is rótták neki, de felnőve megértetté­k, a munka miatt alakult ez így, és ma is remek a kapcsolatu­k

BUDAPEST — Egy sokat dolgozó művészembe­r életében mindig fájdalmas dilemma, hogy miként találja meg az egyensúlyt a család és a munka között. Mikó István sem kivétel. A Jászai Mari-díjas színész éppen a karrierje elején járt, amikor a fiai világra jöttek, rengeteg szerepet játszott, majd minden este várta a színpad, ennek azonban nagy ára volt: esténként tűnt el otthonról, épp akkor, amikor a családok nagy része a legtöbb minőségi időt tölti együtt.

– Az én gyerekeim fel voltak háborodva attól a ténytől, hogy miután délután játszottun­k, én elmentem. Kérdezték, hova megyek, mondtam, hogy játszani. Nehéz volt nekik feldolgozn­i, hogy miért nem velük játszom – vallotta be a Sorok között Lutter Imrével című műsorban a népszerű színész, akit olyan meseszerep­lők hangjaként imádtak a gyerekek, mint a Micimackó, Breki a Muppet Show-ból, Dzsini az Aladdinból, vagy A nagy ho-ho-hohorgász Főkukaca. De ez azt jelentette, hogy saját gyerekeine­k is sokszor be kellett érniük az apjuk hangjával.

– Nyilván hiányzott az életemből, hogy sokat legyek velük. De éppen abban az időszakban, amikor növögettek és nyiladozot­t az értelmük, kevesebbet tudtam velük lenni, mint amennyit szerettem volna – vallotta be a hétfő késő este az RTL Klubon adásba kerülő műsor felvételén Mikó István, aki a Blikknek hozzátette, szerencsér­e a sok külön töltött idő miatt nem távolodtak el egymástól. A fiúk egy idő után belátták, hogy a színész – amellett, hogy szenvedély­e a színház, a film, a színpad – ezzel az ő megélhetés­üket is megteremti.

– Mire gimnazistá­k lettek, már tudták, miért is játszom én máshol és nem velük – nevetett Mikó. – Amikor együtt voltunk, próbáltunk minőségi időt együtt tölteni, és szerintem ez sikerült, mert nagyon jóban vagyok velük – jelentette ki Mikó István, akinek kisebbik fia bútorokat gyárt, a nagyobbik pedig fordítókén­t dolgozik.

 ?? ?? Mesés szerep
A nagy ho-ho-ho-horgászban a Főkukac hangját adta, imádták a gyerekek
Mesés szerep A nagy ho-ho-ho-horgászban a Főkukac hangját adta, imádták a gyerekek
 ?? ?? Munka
A Jászai Mari-díjas színész karrierje elején járt, amikor gyermekei születtek, rengeteget kellett dolgoznia
Munka A Jászai Mari-díjas színész karrierje elején járt, amikor gyermekei születtek, rengeteget kellett dolgoznia
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary