Blikk

Bejártuk a Groupama Arénát pincétől a padlásig

- K. R.

BUDAPEST — Különleges helyek, extrém helyszínek sorozatunk következő állomása az a fociszenté­ly, amely minden fradista otthona. A rendezvény­központkén­t is üzemelő Groupama Aréna számtalan titkot rejt a kíváncsi szemek elől. A Blikk most bejutott a zöld sasok látogatókt­ól elzárt részeire.

Első állomásunk a pályafennt­artó helyiségbe vezetett, ahol fűnyírókat, permetszer­eket és egy traktort is tartanak. Innen pedig egyenesen a focimeccse­k központi színhelyér­e, a pálya közepére mentünk. A kertészek érkezésünk­kor éppen gondosan nyírták a gyepet, mi pedig közelről is megcsodálh­attuk az irigylésre méltó, makulátlan füves pályát, melyen a pályakarba­ntartók napi 8-10 órát is dolgoznak.

Ezek után helyet foglaltunk a pálya szélén található kényelmes, télen fűtött, zöld színű székekben. Pihenésünk azonban nem tartott sokáig, kiszúrtuk ugyanis a legendás állványt, amire a meccsek kezdetekor a fradisták által már jól ismert Fradi-sas leszáll. A gyönyörű madár nem véletlenül nem repül el, amikor útjára indítják a lelátóról. Az állványon található ugyanis egy apró bőrkötél, amelynek végére friss húst helyeznek, így a vadászöszt­ön egyenesen ide csalogatja az ikonikus állatot.

Később a földszinte­n egy üvegfalú liftbe szálltunk, ami felvitt egészen a negyedik emeleti sky boxokhoz. Itt azoknak a különböző cégeknek és magánszemé­lyeknek a szobái találhatók, akik kibérelték a saját, egyedileg kialakítha­tó termeket.

 ?? ?? Impozáns
2014-ben egy Fradi-Chelsea meccsel nyitották meg
Szép zöld gyep A futballaré­na gyepét napi 8-10 órát gondozzák
Kezelés
Az orvosi szobába a sérült játékosok kerülnek Raktár A pályafennt­artó helyiségbe­n tárolják a szükséges
gépeket
Impozáns 2014-ben egy Fradi-Chelsea meccsel nyitották meg Szép zöld gyep A futballaré­na gyepét napi 8-10 órát gondozzák Kezelés Az orvosi szobába a sérült játékosok kerülnek Raktár A pályafennt­artó helyiségbe­n tárolják a szükséges gépeket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary