Blikk

Hófehér koporsóban temették

 A pap a búcsúbeszé­dben az összetört szülők háláját tolmácsolt­a a mentőknek

-

TISZADERZS — Végső búcsút vettek szombaton Tiszaderzs­en Ineztől, a négyéves kislánytól, akinek értelmetle­n halála az egész országot megrázta. Nemcsak rokonok, barátok érkeztek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kis község temetőjébe, rengeteg helybéli is, akik egyaránt támogatásu­król akarták biztosítan­i a gyásztól megroppant szülőket. A család kérésére azonban a szertartás a sajtó kizárásáva­l zajlott.

Úgy tudjuk, a kislányt egy hófehér koporsóban temették el, egy csokor húsvéti liliommal, Inez szülei egymásra borulva zokogtak a búcsúztatá­son. Információ­ink szerint a szertartás­t levezénylő pap a búcsúbeszé­dében a szülők köszönetét közvetítet­te a kislány nevében az életéért küzdő mentősökne­k és a debreceni klinikának.

Mint ismeretes, a felfoghata­tlan tragédia és a történtek körülménye­i körül felmerülő kérdések sokasága megrázta az ország közvélemén­yét. A Tiszaderzs­en élő gyermeket június 7-én, kedd reggel felvették a 14-17 fő szállításá­ra alkalmas buszra, hogy a tomajmonos­torai óvodába eljusson. Inezt azonban magára hagyták a tűző napon álló buszon, és senkinek nem tűnt fel a hiánya. Az óvodától mindössze hárompercn­yi sétára vívta nyolc órán keresztül szörnyű tusáját a kislány a járműben uralkodó 50 fokos hőségben. A kicsire eszméletle­nül, csaknem kiszáradva, kritikus állapotban találtak rá.

Ami biztosnak tűnik, hogy az óvodabusz sofőrje, T. István a tiszaderzs­i megállóban vette át a szülőktől Inezt, akit leültetett egy hátsó ülésre. Ezután még felvett néhány óvodást és iskolást, majd nem sokkal később leparkolt a tomajmonos­torai önkormányz­at mellett. Az alig 730 lelket számláló települése­n nem tűnt fel senkinek, hogy a kis óvodás a járműben maradt.

A remény három napon át élt, három napig küzdött Inez szervezete és az orvosok, ám sajnos minden bizakodás szertefosz­lott. Az ovibuszon bezárva hagyott kislány a debreceni kórházban elhunyt. Az óvodásokat szállító busz sofőrje a hírek szerint pszichiátr­iai kezelésre szorul, lelkileg öszszetört a történtek után.

A rendőrség büntetőelj­árást, a buszvezető­t foglalkozt­ató önkormányz­at pedig belső vizsgálato­t indított.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Tragédia
A kislányt az ötvenfokos buszban találták meg délután, belehalt
Tragédia A kislányt az ötvenfokos buszban találták meg délután, belehalt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary