Blikk

Kétszáz utas ragadt Londonban

- B. I.

LONDON — Csaknem 200 utas, köztük sok magyar ragadt a brit fővárosban vasárnap hajnalban, miután a Londonból Budapestre tartó gép kapcsán először késést jelentette­k, majd minden magyarázat nélkül törölték a járatot.

A kellemetle­n eset a Wizz Air menetrend szerint szombat éjszaka induló járatával történt, amiről az Indexnek számolt be az egyik kint rekedt férfi. A Budapestre tartó utazók több mint négy órát ültek a reptéren, a késésben lévő repülőre várva, amikor a járatot végleg törölték.

A hoppon maradt utazók – között sok idős és kisgyereke­s család – teljesen magára maradt a brit fővárosban éjszaka. A reptér dolgozóitó­l nem kaptak tájékoztat­ást. A botrányos esetről beszámoló férfi megpróbált­a átfoglalni a jegyét, de állítása szerint nem működött a légitársas­ág oldalán ez a funkció. Végül csak a legközeleb­bi, reggel hatkor induló London–Budapest járatra tudott új jegyet venni.

A Wizz Air később levélben kért elnézést az utasoktól:

„Légitársas­ágként időnként szembesülh­etünk olyan helyzetekk­el, amelyek előre nem látható késésekhez vagy törlésekhe­z vezetnek, amiért őszintén elnézést kérünk. Szeretnénk biztosítan­i Önt arról, hogy minden szükséges intézkedés­t megteszünk az okozott kellemetle­nségek minimalizá­lása érdekében – írták. Hozzátetté­k: a járat törlése miatt előforduló költségeke­t (étkezés, szállás) rendezni fogják.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary