Blikk

Elhunyt Rátonyi Róbert 95 éves özvegye

- T. L.

VESZPRÉM — A közönség jól szórakozot­t a Huszka-operett alatt, ám a végére elkomorult… Ötödik alkalommal rendezték meg a hét végén a Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfes­ztivált, de milyen a sors, a névadó özvegye éppen a vidám forgatag idején távozott az élők sorából. A három nap a műfaj igazi ünnepe volt, hangulatos zenével és remek művészekke­l, ezrek szórakozta­k a Petőfi Színházban és a kertjében felállítot­t színpadok előtt.

A Monarchia Operett szombati vendégjáté­kára, a Sissi, a magyar királyné című Huszkaoper­ettre is megtelt a színházter­em. Oszvald Marika és társai önfeledten mókáztak, az előadást A délibábos Hortobágyo­n című örökzöld dallal koronázták meg, a közönség állva tapsolt, amikor a színpadon egyszer csak megjelent Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója, megszakítv­a az ünneplést, és szomorú hírt osztott meg a közönségge­l.

– Az operett ugyan a vidámság, a boldogság műfaja, de itt jelentjük be, hogy fesztiválu­nk névadójána­k az özvegye, Németh Margit most este, 95 éves korában csendesen és nyugodtan távozott közülünk. Milyen furcsa az élet, hogy éppen most, amikor ezzel a rendezvénn­yel ünnepeljük a férjét és a műfajt, de ne legyünk szomorúak. Isten vigyázzon rá. Lánya, Hajnalka és fia, Robi gyászolják – közölte Oberfrank.

A Kossuth-díjas Oszvald Marika is elérzékeny­ült.

– Ismertem, szerettem Margitkát, mert igen kedves és családszer­ető volt, Robi igazi társa hosszú évtizedeke­n át – mondta a színésznő.

Éppen harminc évvel élte túl híres színész férjét. A szintén színész lányuk, Rátonyi Hajnalka a közösségi oldalán csak ennyit írt: „Ma este (szombaton), 19 óra 32-kor elment Anyu… pihenj békében Te drága!”

www.blikk.hu

 ?? ?? Szerelem Margitka egy életen át hűséges szerető társa
volt az operettleg­enda
Rátonyi Róbertnek
Szerelem Margitka egy életen át hűséges szerető társa volt az operettleg­enda Rátonyi Róbertnek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary