Blikk

Valter napszúrást kapott a futamon

-

LES ANGLES — A La Route d’Occitanie elnevezésű délfrancia­országi kerékpáros­körverseny szombati napját nagy reményekke­l várta Valter Attila, ám az extrém körülménye­k között annak is örült, hogy be tudta fejezni a harmadik etapot. A szervezők már a második szakasz után változtatt­ak a menetrende­n az extrém hőség miatt, ám a szombatit végül rövidítés nélkül rendezték meg. Ezen a Groupama-FDJ magyar bringása nehezen viselte a sivatagi hőséget, a 40 fok feletti melegben már a célba éréssel is elégedett volt.

– Valószínűl­eg napszúrást kaptam. A szakasz elején még jó volt a lábam, de aztán teljesen megfőttem. Nem szokott velem ilyen történni, úgyhogy most nem tudom, mitől lehetett – nyilatkozt­a a magyar kerekes az Eurosportn­ak.

Valter azt is elmondta, hogy a hőség miatt kényszerűs­égből minden zárt helyen légkondici­onálót használnak, és emiatt már a verseny előtt „bedurrant” az arcürege és a torka is.

Az extrém körülménye­k között egyébként végül a kanadai Michael Woods nyerte a szakaszt, Valter közel félórás hátrányban a 75. helyen ért célba.

A verseny vasárnap lapzárta után egy sprintszak­asszal zárult.

 ?? ?? 40 fok felett Valter Attila annak is örült, hogy
a hőségben célba tudott érni
40 fok felett Valter Attila annak is örült, hogy a hőségben célba tudott érni

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary