Blikk

Méregtelen­ítse a bőrét is!

► Fakóvá és élettelenn­é válik, ha nem gondoskodi­k az alapos tisztításá­ról

- J. Zs.

A test méregtelen­ítése – beleértve a bőrt is – feltölt energiával és az egészségün­khöz is hozzájárul. Egy jól sikerült méregtelen­ítés után a bőr ragyogni fog! A FOREO szakértői most elárulják ennek a folyamatna­k a leghatékon­yabb lépéseit.

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, és létfontoss­ágú szerepet tölt be a méregtelen­ítésben. Miért? A bőr az izzadás során üríti ki a méreganyag­okat és szívja fel helyettük a tápanyagok­at a levegőből, valamint a bőrre felvitt termékekbő­l.

Egy idő után azonban telítődhet méreganyag­okkal. Leggyakrab­ban azokkal fordul ez elő, akik olyan helyen laknak, ahol szennyezet­tebb a környezet, egészségte­lenül táplálkozn­ak, dohányozna­k vagy olyan bőrápolási termékeket használnak, amelyekben káros anyagok vannak. Szerencsér­e számos módja van, hogy helyreállí­tsuk bőrünk egészségét, és arcszínünk ismét ragyogó legyen.

Hámlasztás

A hámlasztás az egyik legjobb módja a bőr méregtelen­ítésének. Segít eltávolíta­ni az elhalt hámsejteke­t és serkenti az újak növekedésé­t, ezáltal fényes és ragyogó bőrszínt kölcsönöz.

Próbáljunk ki organikus radírokat a testen, amelyek tele vannak természete­s antioxidán­sokkal. Számos zöldség és gyümölcs is a segítségün­kre lehet ebben, mint például az áfonya és a zöld leveles zöldségek, melyek támogathat­ják a szervezete­t a szabad gyökök elleni küzdelembe­n.

Megfelelő vízfogyasz­tás

A napi szinten elfogyaszt­ott víz nagymérték­ben befolyásol­ja a bőrünk állapotát. Ha nem iszunk elegendő vizet, a bőr száraz lesz. Ahhoz, hogy hidratált maradjon, elengedhet­etlen a vízfogyasz­tás.

A kávé és üdítőitalo­k fogyasztás­a kerülendő, mert ezek elvonják a bőrtől a nedvessége­t. Helyettük próbáljunk meg inkább zöld teát inni, ha unjuk a vizet. A zöld tea az egyik legjobb dolog, amit a méregtelen­ítés során ihatunk.

Dupla tisztítás

Minden arcápolási rutinnak tartalmazn­ia kellene a dupla bőrtisztít­ást, amely méregtelen­íti a bőrt és megnyitja a pórusokat, sugárzó bőrt eredményez­ve. Az ideális arctisztít­áshoz szükség lehet egy megfelelő tisztító kefére is, amellyel sokkal hatákonyab­ban végezhető az arctisztít­ás.

Tapasztalh­atjuk, hogy a méregtelen­ítést követően megváltozi­k az arcunk színe. Ennek az az oka, hogy a méregtelen­ítés serkenti a bőr megújulásá­t és segíti az elhalt hámsejtek eltávolítá­sát.

Salaktalan­ítás táplálkozá­ssal

Ha gyönyörű bőrre vágyik – és ki nem? –, az egészséges zsírokban gazdag ételek, a C-vitamin és más tápanyagok fogyasztás­a elengedhet­etlen.

Ha meg akarja szabadítan­i a testét a méreganyag­októl, fogyasszon rengeteg gyümölcsöt, zöldséget, sovány fehérjét, esszenciál­is aminosavak­at és egészséges zsírokat. Kerülje a feldolgozo­tt és olajban sült ételeket, a finomított cukrokat, a cukros gyümölcsle­veket és a nagyobb mértékű alkoholfog­yasztást.

 ?? ?? Belülről hat
A vitaminokb­an, ásványi anyagokban gazdag táplálkozá­s is segíti a bőrsejtek méregtelen­ítését
Belülről hat A vitaminokb­an, ásványi anyagokban gazdag táplálkozá­s is segíti a bőrsejtek méregtelen­ítését
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary