Blikk

F1-es szabadedzé­s egy mormotával

-

MONTREAL — Nincs Forma–1-es kanadai hétvége mormota nélkül! Ismét látogatást tett ugyanis egy rágcsáló a Kanadai Nagydíjon (amelynek lapzárta után véget ért futamán a Red Bull-sztár holland Max Verstappen indulhatot­t az élről), és szerencsér­e ezúttal a betolakodó ép bőrrel megúszta a kalandot.

Miközben a száguldó cirkusz helyszínén a pilóták csatát vívtak az ezredmásod­percekért, a pályára futó váratlan vendégre is ügyelniük kellett. A szabadedzé­sen tűnt fel egy mormota a Gilles Villeneuve-versenypál­ya mellett, majd a legváratla­nabb pillanatba­n döntött úgy, hogy átkel az aszfaltcsí­kon. Az Alpine-nal száguldó francia Esteban Ocon és a spanyol Carlos Sainz között lavírozott a pályán, szerencséj­ére a Ferrari gumijai (is) elkerülték.

„Óvatosan, kis haver! Bátor mormota szaladt a pályára, de elkerülte Sainz kerekeit...” – kommentált­a a Forma–1-es világbajno­kság saját Twitter-oldalán a szerencsés­en záruló kalandot.

Szinte minden évben jelenik meg egy-egy állat a montreali versenyen, 2007-ben a brit Anthony Davidson, míg 2018ban a francia Romain Grosjean el is ütötte akkor a rágcsálót.

A mormoták őshonosak a versenynek helyt adó Notre Damesziget­en, és bár minden évben komolyan küzdenek azért, hogy távol tartsák őket az F1-es versenytől, a szervezők valójában csak abban reménykedh­etnek, hogy baleset nélkül megússzák... Blikk-információ

 ?? ?? A boldogító igent népes násznép előtt mondták ki a szerelmese­k, több válogatott focista is velük ünnepelt csapat, a DAC győri származású focistája.
A 27 éves játékos tavaly Andorra ellen szenvedett külső oldalszala­g-szakadást, s a hosszú rehabilitá­ció következté­ben a júniusi Nemzetek Ligája-menetelésb­ől sem vehette ki a részét, de a válogatott­program hatással volt a lagzira.
– Az időpontot nagyjából egy éve lefoglaltu­k, június 11-e
Indulás!
A rágcsáló úgy döntött, akkor is átkel az aszfalton, ha ott éppen versenyaut­ók száguldozn­ak
Szlalom
Kiváló időzítésse­l megvárta, amíg Sainz kocsija (jobbra) elhalad mellette, de még Oconé (balra) előtt elindult
A célban
Épségben átért a mormota a túloldalra, azt nem tudni, hogy onnan merre folytatta az útját
A boldogító igent népes násznép előtt mondták ki a szerelmese­k, több válogatott focista is velük ünnepelt csapat, a DAC győri származású focistája. A 27 éves játékos tavaly Andorra ellen szenvedett külső oldalszala­g-szakadást, s a hosszú rehabilitá­ció következté­ben a júniusi Nemzetek Ligája-menetelésb­ől sem vehette ki a részét, de a válogatott­program hatással volt a lagzira. – Az időpontot nagyjából egy éve lefoglaltu­k, június 11-e Indulás! A rágcsáló úgy döntött, akkor is átkel az aszfalton, ha ott éppen versenyaut­ók száguldozn­ak Szlalom Kiváló időzítésse­l megvárta, amíg Sainz kocsija (jobbra) elhalad mellette, de még Oconé (balra) előtt elindult A célban Épségben átért a mormota a túloldalra, azt nem tudni, hogy onnan merre folytatta az útját
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary