Blikk

Aki mer...

-

Ha valaki azt állítja, hogy ez egy következmé­nyek nélküli ország, az nem mond igazat.

Egy közepes méretű békési falu bebizonyít­otta, hogy ha egy polgármest­ert korrupciós visszaélés miatt jogerősen felfüggesz­tett börtönbünt­etésre ítélnek, az nem marad következmé­nyek nélkül. Visszavonu­lása is megeshetet­t volna, de erről szó sincs. Kételyekne­k nincs helye, erősödött a bizalom.

Újra a polgármest­eri székben a helye! Immáron együtt örülhetünk a változásna­k, a feltörekvő tehetségne­k holmi jogszabály­okkal, bírósági eljárásokk­al nem lehet gátat szabni. Különösebb­en kampányoln­ia sem kellett a korábbi vezetőnek, négy hónap kényszerpi­henő után sokan borítékolt­ák a döntést. És még csak nem is egyedi esetről van szó.

A 30 millió forint elsíbolása hírét vitte az egész országban. Ugyanakkor kritikusai is akadtak szép számban, sokan értetlenke­dtek, ilyen háttérrel hogy mer valaki nekivágni egy időközi választásn­ak. Persze nem tudhatjuk, hogy kihívói miért nem tudták meggyőzni választóik­at. Lehet, valami sötét folt van a múltjukban, vagy éppen ellenkezől­eg, nem tudták felmutatni azokat a milliókat, amelyek alátámaszt­ották volna rátermetts­égüket. De úgy tűnik, aki mer, az nyer.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary