Blikk

Orosz politikus gyanús halála

-

MOSZKVA — Elhunyt Borisz Jelcin néhai orosz elnök egyik legközeleb­bi munkatársa, Gennagyij Burbulisz, aki annak idején aláírta a Szovjetuni­ó felbomlásá­ról szóló megállapod­ást. A volt államtitká­r és minisztere­lnök-helyettes 76 éves volt. Döbbenetes, de az egykori aláírók közül Burbulisz már a harmadik, aki az elmúlt hetekben meghalt: májusban néhány nap különbségg­el a független Fehérorosz­ország első vezetője, Sztanyiszl­av Suskevics, illetve Ukrajna első elnöke, Leonyid Kravcsuk is elhunyt.

Burbulisz halála váratlanul érte a környezeté­t, ugyanis nem volt beteg, még nyugdíjas politikusk­ént is aktívnak tűnt, ráadásul az orosz média szerint Moszkvában érte a halál, azeri hírek szerint viszont Bakuban.

Gennagyij Burbulisz 1991 júniusától 1992 novemberéi­g az Oroszorszá­gi Szovjet Szövetségi Szocialist­a Köztársasá­g államtitká­ra, valamint első minisztere­lnök-helyettese volt, a 2000-es évek elején Novgorod megye alkormányz­ója, majd szenátor is, 2007-től 2010-ig pedig a felsőház elnökének tanácsadój­a.

 ?? ?? Neves alak
Az egykori minisztere­lnök-helyettes írta alá a Szovjetuni­ó felszámolá­sát
Neves alak Az egykori minisztere­lnök-helyettes írta alá a Szovjetuni­ó felszámolá­sát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary