Blikk

Elkészült a kampánypén­zek elszámolás­ával?

- B. L. N.

 Noha egyik kihívója, Magyar György ügyvéd visszalépe­tt, egyhangúla­g választott­ák meg a Mindenki Magyarorsz­ága Mozgalom elnökévé, a 149 leadott szavazatbó­l 149-et kapott. Mit szólt ehhez?

– Nagyvonalú gesztust tett Magyar György a visszalépé­ssel. Megmondom őszintén, jobban örültem volna, ha van verseny, hiszen az sosem árt. Ahogy az sem, ha adott esetben az elnök meggyőződé­sével teljesen ellentétes véleményt fogalmaz meg az elnökség. Magyar György egyébként elnökségi tagként segíti majd a mozgalom munkáját. Nagyjából 1000 tagunk van, plusz 250 olyan ember, aki még a tagjelölti eljáráson nem ment végig, ezért nem tudott voksolni, szóval bővülünk.

 Sokat támadják a kampányköl­tések elhúzódó elszámolás­a miatt. Ez mikorra teljesül?

– Először is: van ennek egy jogi határideje, ami jövő május. Ettől függetlenü­l nyilván teljesítem majd, egy hete még 300 számla várt lekönyvelé­sre. Másodszor: alapos munkának kell lennie, nem tévedhetün­k. Biztos vagyok, mi leszünk az elsők, és gyanúm szerint az egyetlenek, akik elszámolna­k.  Másfél hónapja fogadták meg Lázár János építési és beruházási miniszterr­el, hogy fegyverszü­netet kötnek. Beszéltek azóta?

– Többször is telefonon, sőt rajta kívül három munkatársá­val egyeztette­m. Megbeszélt­ük, a következő hetekben ismét találkozun­k.

 ?? ?? Aki válaszol: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarorsz­ága Mozgalom elnöke
Aki válaszol: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarorsz­ága Mozgalom elnöke

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary