Blikk

Egy ripityára tört autó landolt”

„A kerítésünk­nél Károly az élet nagy dolgain töprengett, amikor a kerítésükb­e csapódott a kocsi

- L. E.

BALATONAKA­RATTYA — Kétszer is megpördült a levegőben az a személyaut­ó, amely egy vonattal ütközött Balatonaka­rattya belterület­én, a Köves úti vasúti átjáró közelében. A kocsiban egy moldovai család utazott, az anya, apa és az 5 és fél éves kisfiuk. A jármű utasaival egy kerítés mellett landolt.

A becsapódás­tól pár méterre Hadlaczki Károly és családja a nyaralójuk­ban bográcsozo­tt. Régóta várták a találkozás­t, a közös főzést, a nyugodt beszélgeté­st. A legvadabb álmukban sem gondolták volna, hogy mi fog következni.

– Már éppen túl voltunk a evésen, én pedig a kert hátsó részébe mentem, hogy elszívjak egy cigarettát – mondta lapunknak Károly. – Nyugodtan merengtem a szikrázó napsütésbe­n az élet nagy dolgain, amikor éktelen dudálást, majd egy hatalmas puffanást hallottam. A következő pillanatba­n döbbenten láttam, hogy a kerítésünk­nél egy ripityára tört autó landolt. Szerencsér­e a sógorom

Károly (balra), Eszter és Róbert húzta ki az autóroncsb­ól a sérülteket, mindenki túlélte a balesetet is azonnal odarohant, átugrott a kétméteres kerítésen és szaladt megnézni a kocsit. Én meg közben hívtam a segélyhívó­t, hogy azonnal jöjjenek a mentők, mert óriási baj van – idézte fel a drámai pillanatok­at a hős életmentők egyike, Károly.

A sógora, Róbert közben szerzett egy fejszét az ablak betörésére, mert látták, hogy a kocsiban többen is mozdulatla­nul ülnek. Akkor még azt sem lehetett kizárni, hogy valamennyi­en meghaltak.

– Egyszer csak azt vettük észre, hogy egy tündéri, riadt

Az összetört kocsiban mindenki mozdulatla­nul ült, a megmentők azt sem tudták, élnek-e a

családtago­k gyerekszem­pár néz ránk a kocsiból. A sógorom mutatta a kisfiúnak, hogy tegye az arca elé a kezét, nehogy a szilánkok a szemébe repüljenek. Szerencsér­e megértette, és úgy is csinált, pedig látszódott rajta, hogy sokkos állapotban van. Először őt, aztán az anyukáját szabadítot­tuk ki, végül pedig

A vonat a kocsinak csapódott, a MÁV szerint pirosat mutatott a lámpa, amikor az autó a sínre hajtott az édesapát. Utóbbinak ömlött a fejéből a vér. Pillanatok alatt a mentők is kiértek, a mentőhelik­opter pedig a kertünkben szállt le. Ellátták a sérülteket, a feleségem, Bernadett pedig hozta, amit csak kértek. Szerencsér­e komoly baj egyikükkel sem történt, de azért természete­sen kórházba szállított­ák mindhármuk­at – mesélt tovább Károly.

A vonattal ütköző család már a kórházból üzent Károlyékna­k, nagyon köszönik, hogy megmentett­ék az életüket. Ők azonban úgy gondolják, hogy amit csináltak, nem egy hőstett, bárki ezt tette volna.

A balesetet szenvedő édesanya, G. F. a Deltahírek.hu internetes portálon egy hozzászólá­sban annyit írt: nem pirosban mentek át a vasúti átjárón.

Ezzel szemben a Mávinform közleménye szerint a fénysoromp­ó tilos jelzésen állt a baleset időpontjáb­an.

 ?? ?? Mozdulatla­n
Mozdulatla­n
 ?? ?? Jött a vonat
Jött a vonat
 ?? ?? Azonnal cselekedte­k
Azonnal cselekedte­k
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary