Blikk

Manórúddal mérgezi magát

Tóth Andi  A jelek szerint nem érzi át az ismert emberek felelősség­ét az énekesnő

-

VRBNIK — Tóth Andi valósággal sportot űz abból, hogy megszegje a normákat, és ebben az sem korlátozza, ha negatív példával szolgál a rajongóina­k. Ezúttal a fiatalok körében népszerű, ám illegális Elf bar használatá­val hívta fel magára a figyelmet.

Hatalmas port kavart az elmúlt hetekben a nikotintar­talmú, eldobható elektromos cigaretta, az Elf bar körüli botrány. A főként fiatalok körében népszerű, manórúdkén­t is becézett eszköz birtoklása, külföldről, saját célra történő rendelése is illegális. A kiskorúak számára is könynyen hozzáférhe­tő eszközről nem lehet tudni, milyen hosszú távú mellékhatá­sokra lehet számítani a használatá­val, azonban egy biztos: a nikotintar­talma miatt rövid időn belül függőséget okoz.

Tóth Andi már kifejtette a véleményét a témában, értetlenül állt a dolog előtt, hiszen ő is kedveli, és azt sem rejti véka alá, hogy használja a kockázatos eszközt. Horvátorsz­ági

nyaralásár­ól olyan (24 óra után eltűnő) történetet posztolt a közösségi oldalán, melyben ezt az illegális szert használja, és bár déli szomszédun­knál nem tilos a manórúd, Andi követőinek túlnyomó többsége magyar fiatal, így az énekesnő posztjai elsősorban rájuk vannak hatással.

Nem ez az első eset, hogy Andi fittyet hány a követőire, akik példaképké­nt tekintenek rá. Szinte minden hétre jut egy botránya, korábban Tóth Gabi figyelmezt­ette, hogy rossz úton halad, ha alkoholt

Tóth Andi Horvátorsz­ágban nyaral, barátai szerint szüksége van pihenésre

reklámoz, és délelőtti ivászatra buzdítja a követőit.

A pszichológ­us szakértő, Csizmadia Dóra szerint akadnak esetek, amikor olyan hamar kell felnőnie egy gyereknek, hogy kimarad a kamaszkora, felnőttkén­t kell helytállni­a a mindennapo­kban, így kitolódik a tinédzserk­ori lázadás időszaka is.

– A lázadás egyfajta figyelemke­resés, kockázat- és identitásk­eresés. A tinédzsere­k mindent szélsősége­sen élnek meg, szembemenn­ek a normákkal, más stílusban beszélnek. Általában ebből a lázadásból húszéves kor körül ki szoktak jönni, de van, hogy elhúzódik. Előfordul, hogy valaki akkor kap több figyelmet, ha lázad. Ilyenkor a kamaszkor lecsenghet, de megmaradha­t ez a lázadás, mert ez jelenti az egyén számára a kontrollt, a figyelmet, a hatalmat – magyarázta lapunknak Csizmadia Dóra.

Kerestük az énekesnőt is, de nem értük el, korábban viszont a Blikknek elmondta véleményét a példamutat­ásról.

– Mutasson mindenki a saját gyerekének példát, én nem erre vállalkozt­am. Arra vállalkozt­am, hogy eljövök ebbe az országba és dalokat írok, amelyeket, aki szereti, meghallgat­ja. Nem állítottam, hogy bárkinek is a példaképe leszek – nyilatkozt­a Andi.

Ismerősei nem is emiatt aggódnak, hanem az énekesnő egészségét féltik.

– Mostanában látszott rajta, hogy maga alatt van, ezért jót fog tenni neki a nyaralás, de annak őszintén nem örülök, hogy a stresszlev­ezetés miatt rengeteget dohányzik, és az Elf bart sem veti meg – sóhajtott a barát.

 ?? ?? Vakáció
Vakáció
 ?? ??
 ?? ?? Függőség Horvátorsz­ágban nem tilos az Elf, de ettől aligha követendő példa
Függőség Horvátorsz­ágban nem tilos az Elf, de ettől aligha követendő példa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary