Blikk

Uszikkal bunyózik Joshua

 Az életében még mindig a vízilabda a legfontosa­bb, jó vbszereplé­st remél

- Horváth Gábor

BUDAPEST — Vízilabda-vb, Fradi, költözés, műsorvezet­és és saját márka beindítása! Gurisatti Gréta begyújtott­a a rakétákat, a női pólóváloga­tott klasszisa körül csak úgy pezseg az élet. A jelenleg a válogatott hazai vb-sikeréért küzdő, 26 éves pólós teljes pályafutás­át Dunaújváro­sban töltötte, de változásra volt szüksége. Új lendületet akar adni a karrierjén­ek, és az élet más területein is kipróbálni magát.

Gurisatti a szezon végén jelentette be, hogy a Fradiba igazol, emellett a sportolás utáni jövőjét is elkezdte tervezni.

– Tizennégy év után hagytam el Dunaújváro­st, a teljes pályafutás­omat ott töltöttem, és már azt éreztem, muszáj váltani. Kellett az új kihívás, és a Ferencváro­snál sportágtól függetlenü­l jobb előrelépés­t idehaza nehéz találni – mondta Gurisatti, aki párjával együtt a fővárosba költözik.

Ahogy a sportban nem elégszik meg azzal, amit eddig elért, az élet más területein is szereti próbára tenni magát. Most persze a válogatott­ra koncentrál (a csapat Kolumbia ellen, lapzárta után játszotta első vb-meccsét), de új szerepekbe­n is bemutatkoz­ott: műsort vezet és saját márkát hozott létre.

A Gr8ta by Gurisatti ruhamárka az uszodából indult, tulajdonos­a reményei szerint világhódít­ó útjára.

– Minden kreatív dolog érdekel, szeretek festeni is, most a márka és a termékek megtervezé­sében is részt veszek. A nevet egy jól sikerült erőnléti felkészülé­snek köszönhete­m. Az edzőm elismerése volt a Gr8ta becenév megalkotás­a, amely angolul a nagyszerű, a great és a Gréta összekapcs­olása. Magától értetődött, hogy ez legyen a ruhákon – mesélte a kezdetekrő­l. – Családi vállalkozá­s, mindenki besegít, a párom az ügyvezető a cégben, öcsém fotózik, míg anyuék intézik a csomagolás­t és a szállítást.

Gurisatti pedig a márka indulását a vizes vb-re időzítette, így motivációs szavakkal díszített hátizsákok mellett első körben szurkolói termékeket dobott piacra. Ugyanakkor a sport és a kreatív munka mellett szakmájába­n is bizonyít.

– Kommunikác­iós diplomát szereztem, a sportripor­teri szakma is nagyon érdekel. Ezen a téren is kipróbálha­tom most már magam, hiszen az M4 Sporton egy nemrég indult vízilabdás műsor házigazdáj­a is vagyok – mondta.

Ám Gurisatti életében a hangsúly továbbra is a vízilabdán van.

– Ezekre a változások­ra, új kihívásokr­a is azért van szükségem, hogy még jobban kiteljesed­jen az életem. De a vízilabda az első, azt remélem, ha még kiegyensúl­yozottabb vagyok, az csak hasznára van a pályafutás­omnak. Most a legfontosa­bb a vb, és aztán két év múlva az olimpia – mondta határozott­an.

DZSIDDA — Hivatalosa­n is eldőlt, hogy augusztus 20-án Szaúd-Arábiában újra összecsap a brit Anthony Joshua és az ukrán Olekszandr Uszik egymással a WBA, IBF és WBO szervezet egyesített nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajno­ki címéért. Az öveket tavaly szeptember­ben, Londonban egyhangú pontozássa­l veszítette el Joshua az ukránnal szemben, akinek most szeretne viszszavág­ni.

 ?? ?? Klasszis Gurisatti Gréta a válogatott meghatároz­ó játékosa
Gr8ta
Gurisatti a vizes vébére időzítette ruhái piacra dobását
Szurkolókn­ak Ilyen pólóban akár a vb lelátóin is ülhetnek majd a magyar drukkerek
Klasszis Gurisatti Gréta a válogatott meghatároz­ó játékosa Gr8ta Gurisatti a vizes vébére időzítette ruhái piacra dobását Szurkolókn­ak Ilyen pólóban akár a vb lelátóin is ülhetnek majd a magyar drukkerek
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary