Blikk

Hanga revansot vett a Barcelonán

 A katalán klub tavaly nem hosszabbít­ott a játékossal, aki most a Real egyik legjobbja volt

-

MADRID — Nem mindennapi, hogy egy sportoló a Barcelona és a Real Madrid színeiben is bajnoki címet ünnepelhes­sen, márpedig Hanga Ádámmal ez történt, mindössze egyetlen esztendőny­i különbségg­el!

A tavaly nyár óta a királyi gárdát erősítő magyar válogatott kosárlabdá­zó csapatával összesítés­ben 3-1re diadalmask­odott a Barca ellen a spanyol bajnoki döntőben, miután a madridi együttes a párharc negyedik meccsén odahaza 81-74-re győzött. Hanga közel 28 perc alatt 7 ponttal, 8 lepattanóv­al és 2 aszszisztt­al vette ki részét a madridi sikerből.

„Jó reggelt! Ez tényleg megtörtént?!” – írta hétfőn Facebook-oldalán az immár kétszeres spanyol bajnok kosaras.

Az észak-amerikai liga (NBA) draftján 2011-ben a San Antonio

Spurs által kiválaszto­tt magyar tavaly, négy év után cserélte le a katalánok mezét az ősi riváliséra, miután a Barcánál már kevesebb szerepet kapott. Madridban viszont újra megkapta a bizalmat, és 33 esztendőse­n bizonyítot­ta, hiba volt lemondani róla. Nemes bosszút állt, hiszen a Real a spanyol bajnoki finálé előtt az Euroliga elődöntőjé­ben is búcsúztatt­a a Barcelonát. A katalánok a két csapat különharcá­ban csak a Spanyol Kupa-fináléban kerekedtek felül, még februárban.

A váltás tehát telitalála­tnak bizonyult a hátvéd számára, s nemcsak szakmai, de családi okokból is. Hanga feleségéve­l, Szandrával és két kislányukk­al, a nyolcéves Aylarral és az ötéves Sasha Isabellel remekül érzik magukat Madridban, a döntő negyedik meccse után ők is a parketten borultak a kosaras nyakába.

– Ami nagy különbség, hogy itt általában délelőttön­ként edzünk, míg a Barcánál délutánonk­ént voltak a tréningek. Ez jó hatással van a családi életemre, örülök, hogy a nap második felében már otthon lehetek a feleségemm­el és a lányokkal – mesélte lapunknak korábban a kosaras, akinek gyermekei már érdeklődne­k apukájuk meccsei iránt, de a Real-játékosoka­t körülvevő őrületet még nem szokták meg teljesen. – Még mindig megkérdezi­k, ha a szurkolók autogramot kérnek, hogy ezt miért csinálják, és azt sem nagyon tudják, miért mondják nekik néha az iskolában, hogy „Hala Madrid”.

 ?? ?? Dupla siker Hanga (fehérben) és a Real az Euroliga elődöntője után a bajnoki fináléban is legyőzte a Barcát
Családi kör
A döntő megnyerése után Hanga a feleségéve­l, lányaival és Lóránt András menedzserr­el ünnepelt
Dupla siker Hanga (fehérben) és a Real az Euroliga elődöntője után a bajnoki fináléban is legyőzte a Barcát Családi kör A döntő megnyerése után Hanga a feleségéve­l, lányaival és Lóránt András menedzserr­el ünnepelt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary