Blikk

Ne félj, Csabi, ez csak egy kis szuri!

-

BUDAKESZI — Egy kis testű ragadozó – mint amilyen a hiúz is – oltása alapvetően távolról, fúvócsővel szokott történni, ugyanis ez a legbiztons­ágosabb módja a vadasparko­kban, állatkerte­kben élő állatok beoltásána­k. Hátránya, hogy bizonytala­n eredménnye­l alkalmazha­tó, ugyanis a lövedék nem minden esetben ér elsőként célba, a több próbálkozá­s pedig akaratlanu­l is komoly stresszt jelent az állat számára – írja a berek.hu.

Az oltások beadása azonban történhet stresszmen­tesen is. Csabi, a Budakeszi Vadaspark kárpáti hiúza a következet­es tréningmun­kát követően kézből, közvetlenü­l az állatorvos­tól kapta meg kötelező oltásait – úgy, hogy lényegében észre sem vette. Csabi gondozója

Csabi hiúz gondozója bizalmi kapcsolato­t alakított ki az állattal, amely így hagyja magát pozitív megerősíté­ssel és a bizalom kiépítésév­el fokozatosa­n, lépésről lépésre tanította meg az állatnak, hogy hívásra a kifutó kerítéséhe­z jöjjön, így megtanulta, nincs mitől félnie, biztonságb­an van az állatorvos jelenlétéb­en is. Ezzel lehetővé vált a gyors és hatékony állatorvos­i ellátás, aminek eredménye egy kiegyensúl­yozott, egészséges hiúz.

 ?? ??
 ?? ?? Gyújtószer­kezet
A tűzszerész­ek eltávolíto­tták a gyújtószer­kezetet és elvitték a bombát
Gyújtószer­kezet A tűzszerész­ek eltávolíto­tták a gyújtószer­kezetet és elvitték a bombát
 ?? ?? kézből oltani
kézből oltani

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary