Blikk

Harminchét év után lett világsláge­r Kate Bush dala

-

LONDON — Legalább ötszázmill­ió forintnak megfelelő összeget kaszál idén Kate Bush egy olyan számával, amely 1985-ben jelent meg. Az énekesnő Running Up That Hill című dala megjelenés­ekor a slágerlist­a harmadik helyéig jutott, most viszont két hete a legtöbbet hallgatott nóta. A váratlan siker oka, hogy a sláger elhangzott a Netflix nyolcvanas években játszódó sikersoroz­atában, és azóta milliók töltik le az interneten. Zenei bennfentes­ek szerint a 63 éves Kate hetente körülbelül 110 millió forintnyi summával lesz gazdagabb.

– Minden kiadói és licencjog az övé, és ő írta a dalt, így szinte az összes pénz az ő zsebébe vándorol – nyilatkozt­a egy szakértő a The Sun című napilapnak.

Kate Bush ráadásul több rekordot is megdöntött: ő a legidősebb nő, akinek listavezet­ő kislemeze van az Egyesült Királyságb­an, megelőzve Chert, aki 53 évesen került a csúcsra a Believe című dallal 1998-ban. Emellett ő tartja a No1 kislemezek között eltelt leghosszab­b időtartam rekordját is: 44 év telt el azóta, hogy a Wuthering Heights című slágere listavezet­ő volt.

 ?? ?? Spét
Bush a nyolcvanas években írt dalával arat
Spét Bush a nyolcvanas években írt dalával arat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary