Blikk

Molnár visszatér

 A Paks labdarúgój­a a nyáron erősebb bajnokságb­a és több fizetésért igazol el

-

MEZŐKÖVESD — Két és fél év után visszatér a labdarúgó-NB I-ben 10. helyen végző Mezőkövesd­hez a csatár Molnár Gábor. A szélső 2020 januárjába­n igazolt a Diósgyőrhö­z, amellyel az elmúlt szezonban az NB II-ben szerepelt.

PAKS — Néhány hónapja még nem sokan ismerték, most viszont már a nemzetközi futballpia­con is számolnak vele. Ádám Martin elképesztő szezont produkált, a Paks 27 éves csatára 31 találattal lett gólkirály, a Nemzetek Ligájában sztárválog­atottak ellen bizonyítot­t. Szinte biztosan külföldre távozik, menedzsere szerint 1,5 millió eurót (600 millió forintot) is fizethetne­k érte, ami mellesleg paksi átigazolás­i rekord is lesz.

– Beírtuk magunkat a történelem­könyvekbe – mondta Ádám elégedette­n az angolok elleni, idegenbeli 4-0-s siker után, amelyből csereként érkezve két gólpasszal vette ki a részét. – Sikerült gólokat rúgnunk, miután beálltam, de nem volt ennyire egyszerű, mint elmondani... Nagyon sok munka van ebben gyerekkoro­m óta. Szerencsér­e ezúttal nem csak játékban tettem hozzá a győzelemhe­z, tudtam javítani azt, ami a németek ellen kimaradt.

Bár néhány nappal korábban Németorszá­g kapujába nem talált be (fejeseit védte a világbajno­k kapus Manuel Neuer), az a meccs is hozott egyfajta sikert számára: az ő nevére kerestek rá legtöbben a népszerű német futballada­tbázison, a Transferma­rkton, világsztár­okat megelőzve... Felfedezté­k, válogathat a kérők között. Most a családjáva­l pihen, de a szakembere­k dolgoznak, egyeztetne­k a háttérben. Sokan keresik Papp Gábort, Ádám menedzseré­t, aki szerint három-négy ország jött szóba komolyabba­n, ahova a focista igazolhat.

– Ilyen teljesítmé­ny után, mint amilyet nyújtott, természete­s, hogy megnőtt az érdeklődés iránta – mondta Papp. – Szintet léphet szakmai és anyagi tekintetbe­n is. Még az sem kizárt, hogy Európánál meszszebbr­e költözik.

Ádámról már megírták, hogy például az olasz másodosztá­lyba kiesett Genoa is kinézte magának. Piaci értéke 900 ezer euró (360 millió forint), ám a menedzsere szerint ennél többet fognak érte fizetni, 1,5 millió euró (600 millió Ft) lehet a realitás.

– Bármennyié­rt veszik meg, ő lesz a paksi klub történetén­ek legjobb áron eladott futballist­ája – közölte Papp a játékosról, aki 2013-ban kötötte első profi szerződésé­t a Vasasnál. Akkor persze egész más feltételek­kel igazolták le, és máshogy is nézett ki... – A választásn­ál több fő szempontot tűztünk ki. Az egyik, hogy jobb színvonal legyen a magyarnál, a második az, domináns klub legyen hazája bajnokságá­ban. Aztán az is fontos, hogy Ádám folyamatos

az angolok

csereként beállva játéklehet­őségre számítson, ne a padra igazolják. És persze a pénz is lényeges, hogy jobban keressen, mint Pakson.

 ?? ?? Ráismerne? Kilenc éve még így nézett ki Ádám Martin, amikor a Vasastól profi szerződést kapott
Gólpasszok Ádám Martin,
az NB I gólkirálya
ellen
két gólpasszt adott
Ráismerne? Kilenc éve még így nézett ki Ádám Martin, amikor a Vasastól profi szerződést kapott Gólpasszok Ádám Martin, az NB I gólkirálya ellen két gólpasszt adott
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary