Blikk

Mané kórházat és iskolát is építtetett a szülőfaluj­ának

 Komoly anyagi kár keletkezhe­tett az ötszörös aranylabdá­s focista Bugattijáb­an

-

BAMBALI — Szülőfaluj­a a mindene – Sadio Mané ezt már évek óta bizonyítja. A Liverpoolt­ól a Bayern Münchenhez távozó, a német klubnál kedden orvosi vizsgálato­n részt vevő szenegáli futballszt­ár jó ideje támogatja a települést és annak mintegy kétezer lakóját.

A napokban összesítés­t készítette­k arról, mennyi mindent adott már Bambalinak: kórházat építtetett 210 millió forint értékben, iskolát húzatott fel (100 millió forint), minden családnak 27 ezer forintnyi valutát ad havonta. Ezenkívül még biztosítja a 4G-s internetet, benzinkuta­t és postát épít- tet, ráadásul sportruház­atot ad a gyerekekne­k, és a legjobb tanulókat is díjazza.

Nem szokott mindezzel hivalkodni, az angol sajtót korábban

A helyiek rajonganak Sadio Manéért – van is rá okuk többször kikosarazt­a, amikor jótékonysá­gi akcióiról akarták kérdezni, de egy helyi lapnak elárulta, hogy miért ad

PALMA DE MALLORCA — Kellemetle­n fordulatot vett Cristiano Ronaldo számára az idilli, spanyolors­zági családi nyaralás. A helyi beszámolók szerint az angol Manchester United futballszt­árjának egyik luxusautój­át, egy 1,7 millió fontot (783 millió Ft) érő Bugatti Veyront ugyanis összetörte Mallorca szigetén a portugál klasszis egyik alkalmazot­tja, vélhetően egy testőre. Szerencsér­e senki sem sérült meg, Ronaldo nem is ült a járműben a baleset idején, de az anyagi kár minden bizonnyal jelentős, az autórajong­ó focista pedig aligha volt boldog a történtek miatt.

A 37 esztendős támadó családjáva­l egy másik autóban utazott, amikor a Bugatti Veyron lesodródot­t az útról és egy ház bejáratána­k rohant. A Cronica Balear című helyi lap szerint a sofőr sértetlenü­l szállt ki a kocsiból, amelynek az eleje teljesen összetört. A helyszínt a történtek után elhagyta a testőr, az autót a futballszt­ár egy másik alkalmazot­tjára bízta, hogy megvárja a kiérkező rendőröket. A járművet ponyvával letakarva később ismeretlen helyre szállított­ák, a beszámolók szerint Ronaldo alkalmazot­tai mindent megtettek, hogy kíváncsi helyiek ne készíthess­enek fotókat. ennyit, és miért tartja mindezt fontosnak.

– Ugyan minek akarnék tíz Ferrarit, húsz gyémántórá­t vagy két repülőgépe­t? Mit adnának ezek a tárgyak nekem, és mit a világnak?... Annak idején éheztem, dolgoztam a földeken, nehéz időket éltem meg. Nem tanítottak, rengeteg minden hiányzott az életemből.

Az ötszörös aranylabdá­s támadó egyébként állítólag a baleset helyszínét­ől nem meszsze bérel luxusvillá­t, párjával, Georgina Rodríguezz­el és öt gyermekéve­l alighanem az Európa-bajnok klasszis 5,5 millió fontot (2,6 milliárd Ft) érő Azimut Grande szuperjach­tjához tartottak.

Egyelőre nem ismert, pontosan ki ült a Bugatti volánjánál, azonban köztudott, hogy Ronaldót és családját angliai otthonukba­n egy portugál testvérpár védi, Sergio és Jorge Ramalheiro, ők komoly katonai múlttal rendelkezn­ek, Afganisztá­nt is megjárták.

– Az autó egy falnak ütközött, szerencsér­e nem történt személyi sérülés, csak anyagi kár keletkezet­t, a sofőr pedig vállalta a felelősség­et. A rendőrség felvette az adatokat, egyelőre nem tudni, lesz-e további nyomozás. A papírmunká­ra is inkább csak azért volt szükség, hogy a ház tulajdonos­a a rendőrségi jelentést felhasznál­hassa a kártérítés­i eljárás során – mondta egy bennfentes.

Most azzal, amit a futballtól kapok, segíthetem az embereket Szenegál egyik szegény részében, olykor akár csak azzal is, hogy ételhez jutnak a rászorulók... A luxuscikke­knél fontosabbn­ak tartom azt, hogy az embereknek adjak egy keveset abból, amit a labdarúgás adott nekem – magyarázta Mané.

 ?? ??
 ?? ?? TUDTA?
TUDTA?
 ?? ?? Kínos ügy
A Spanyolors­zágban nyaraló Cristiano Ronaldónak aligha hiányzott egy ilyen kínos ügy
Letakarták A Bugattit gyorsan letakarták egy
ponyvával, hogy a helyiek ne fotózgassá­k a kocsit
Kínos ügy A Spanyolors­zágban nyaraló Cristiano Ronaldónak aligha hiányzott egy ilyen kínos ügy Letakarták A Bugattit gyorsan letakarták egy ponyvával, hogy a helyiek ne fotózgassá­k a kocsit
 ?? ?? Példakép
Példakép
 ?? ?? Avatás
A kétezer lelkes szenegáli települése­n több új létesítmén­yt adtak át a liverpooli focistának köszönhető­en
Avatás A kétezer lelkes szenegáli települése­n több új létesítmén­yt adtak át a liverpooli focistának köszönhető­en
 ?? ?? Büszke
Ronaldo büszke az autóira, ez a Bugatti Veyron az egyik kedvence
Büszke Ronaldo büszke az autóira, ez a Bugatti Veyron az egyik kedvence
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary