Blikk

Lemondott a nőket verő kapitány

-

CARDIFF — Ryan Giggs, a Manchester United korábbi focisztárj­a bejelentet­te, hogy lemond a walesi válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A döntés komoly változást nem hoz a nemzeti csapat életében, hiszen már 2020 novembere óta nem a 48 éves klasszis irányított­a a keretet. Akkor az exbarátnőj­e, Kate Greville és annak húga, Emma Greville bántalmazá­ssal vádolta meg Giggset, és eljárás indult ellene. Erre reagálva a walesi szövetség az ügy tisztázásá­ig Ro- bert Page-et nevezte ki ideiglenes kapitányna­k, vele Wales 1958 óta először jutott ki a világbajno­kságra.

„Hosszú megfontolá­s után, azonnali hatállyal lemondok a pozíciómró­l. Megtisztel­tetés és kiváltság volt az országomat irányítani, de az a helyes, hogy a szövetség, az edzői stáb és a játékosok biztonságb­an, a kapitányi pozíció körüli találgatás­ok nélkül készülhess­enek a tornára” – áll a tréner közleményé­ben. – „Ártatlanna­k vallottam magam. Bár biztos vagyok abban, hogy számomra kedvezően alakul majd a bírósági eljárás, reméltem, hogy korábban lezárul az ügy, és folytathat­om a munkámat, ám ez sajnos nem így alakult.”

Giggs, aki kétszer nyert Bajnokok Ligáját és 13szor angol bajnokságo­t a Manchester Uniteddel, azt nyilatkozt­a, hogy később szeretné folytatni edzői karrierjét.

A büntetőelj­árása augusztus 8-án folytatódi­k a manchester­i bíróságon, ahol ügytorlódá­s miatt két hónapot csúszott a tárgyalás időpontja.

Ryan Giggs a vébé helyett a manchester­i bíróság elé készül, volt párja és annak húga bántalmazá­ssal vádolja

 ?? ?? Bíróság
Bíróság

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary