Blikk

Ezzel a trükkel nem pazarolja az ételt

-

Rengeteg ételt kidobunk napi szinten, mert sokszor túlvásárol­juk magunkat, tele a hűtő, és nem is veszszük észre, hogy valaminek már lejárt az szavatossá­gi ideje. Ennek a pazarlásna­k könnyen véget vethet ezzel a trükkel.

Készítsen egy készletlis­tát, amelyet a hűtőszekré­ny ajtajára kiragaszt. Ebben írja le, hogy milyen ételek vannak a hűtőben, mikori lejáratúak vagy mikor vásárolta – ez leginkább a zöldségek esetében hasznos, mert nincs ráírva, meddig jó. Állítsa össze úgy a listát, hogy az elejére azokat írja, amelyeket kevésbé szeret, a második blokkba, amit sűrűn eszik, mert azt jó eséllyel nem fogja elfelejten­i.

A frissen vásárolt termékeket írja hozzá mindig a listához, amelyet pedig már elfogyaszt­ott, azt húzza ki. Így nem felejti majd el, hogy miket vásárolt, nem kell felesleges dolgokat vennie, hiszen csak ránéz erre a listára és tudni fogja, mi van még otthon. Nem pazarol és pénzt is spórol vele.

Hasznos lehet még, ha dobozokban tárolja az alapanyago­kat, amelyekre szintén rá lehet írni, hogy mit tartalmaz, így egyből látja, nem megy tönkre semmi, mert nem vette észre a hűtőben.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary