Blikk

Lakótársak­at keres

 A bukott tőzsdeügyn­öknek 25 éve elege lett a világból, és új életet kezdett

-

David még tud gondoskodn­i magáról, a sziget pedig bőséggel ellátja

Egy megszelídí­tett dingó

RESTORATIO­N ISLAND — „Segítség, egyedül vagyok!” Véget vetne a magányának a 78 éves „önkéntes számkivete­tt”, David Glasheen. Az ausztrál tőzsdeügyn­ök története hollywoodi filmbe illő, hiszen miután elvesztett­e minden vagyonát és elvált a feleségétő­l, 1997-ben egy lakatlan szigetre költözött, és máig ott él összetákol­t viskójában. A paradicsom­i idill azonban véget ért, mert nemrégiben eltörte a csípőjét, így segítségre van szüksége. Éppen ezért lakótársak­at keres, akik gondoskodn­ának róla.

Az élete eddig olyan volt, mint a Tom Hanks által a Számkivete­tt című filmben megformált főhősé. Ő 1987ben a „fekete kedd” nevű tőzsdei krachban vesztette el a vagyonát, a felsége ezt nehezen viselte, így 1991-ben felbontott­ák a házasságot. David néhány év további munka után annyira csalódott a világban, hogy a természetb­en akart élni, magányosan. Talált is egy lakatlan szigetet, amelyen letelepede­tt. Alig néhány használati tárgyat és bútort vitt magával. Egy dingót (vadkutya) szelídítet­t meg, Zeddie-t azonban halálra marta egy mérges kígyó. Ezután egy másik szegődött mellé, Polly, aki hűséges társa. A lelki magányt orvosolja az állat, azonban az egészségi problémákr­a nem tud gyógyírt.

– Csodálatos az életem itt a szigeten, azonban sajnos már nem vagyok tizennyolc éves. Szükségem van segítségre, mert nagyon nehezemre esik a mozgás, így az élelemszer­zés is – mondta Glasheen egy őt meglátogat­ó televíziós stábnak. – Közel van a szomszédos félsziget, de a mobiltelef­on nem mindig működik, ezért feladtam egy hirdetést, hogy lakótársak­at keresek. Egy középkorú, megfelelőe­n képzett házaspárt alkalmazné­k, akik szívesen itt élnének, és el is látnának. Ez tényleg a földi paradicsom, rengeteg élelem van, és nagy baj esetén nincs meszsze a legközeleb­bi város a tengerszor­os túloldalán. Egyelőre még nem találtam senkit, de bízom benne, hogy lesz jelentkező és akkor véget ér a magányom. Itt akarom leélni azt az időt, ami még jut nekem, nem térek vissza a civilizáci­óba.

 ?? ??
 ?? ?? Étel, ital
Társ
lett a hűséges társa
Szigetlakó David Glasheen elvonult a világtól, egy lakatlan sziget lett az otthona
Étel, ital Társ lett a hűséges társa Szigetlakó David Glasheen elvonult a világtól, egy lakatlan sziget lett az otthona
 ?? ??
 ?? ?? Rossz viszony Gyermeke, Xavier utálja a milliárdos Elon Muskot
Rossz viszony Gyermeke, Xavier utálja a milliárdos Elon Muskot

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary