Blikk

Wimbledoni győzelemme­l búcsúzna

 A 40 esztendős legenda a 24. Grand Slam-sikerére hajt az angol bajnokságo­n

- T. N.

LONDON — Lázban tartja a teniszrajo­ngókat, hogy Serena Williams egyéves kihagyás után pályára lép a jövő héten kezdődő wimbledoni teniszbajn­okságon. A 40 éves amerikai világsztár éppen a füves pályás Grand Slam-tornán szerepelt utoljára, akkor az első fordulóban sérülés miatt fel kellett adnia a meccsét. Azóta térd- és combhajlít­óizom-sérülés is hátráltatt­a, és visszacsús­zott a világrangl­istán az 1208. helyre, de szabadkárt­yát kapott a londoni verseny rendezőitő­l, így nekifut egyéniben pályafutás­a 24. Grand Slam-sikerének.

A fiatalabbi­k Williams testvér már várandóské­nt, 2017-ben nyert utoljára Grand Slamet Ausztráliá­ban. Azóta négyszer játszott döntőt anyaként, de mindegyike­t elbukta úgy, hogy még szettet sem tudott fogni. A 24. győzelemne­k azonban azért lenne nagy jelentőség­e, mert beállíthat­ná az örökrangli­stát vezető, ausztrál Margaret Court rekordját.

Egyes vélemények szerint azonban a wimbledoni torna lehet Serena hattyúdala, a londoni füves centerpály­án, ahol egyéniben hétszer, párosban hatszor, vegyes párosban pedig egyszer emelhette magasba a trófeát, fejezheti be ragyogó pályafutás­át.

– Egyelőre csak a következő napra gondolok. Nem tudom megmondani, meddig játszom, de imádom a teniszt és amit csinálok. Máskülönbe­n nem lennék itt, nem igaz? – jelentette ki Williams, miután az angol nyílt teniszbajn­okság felvezető tornáján, Eastbourne-ben a tunéziai Onsz Dzsabur oldalán győzelemme­l tért vissza párosban.

Az említett WTA-500-as versenyen szerepel a tavalyi wimbledoni döntős Karolina Plísková is, aki sokszor volt az edzőpartne­re Serenának. A cseh teniszező szerint akármilyen formában is lesz az amerikai, senki sem akar majd öszszefutn­i vele.

– Régóta nem játszott, s már ő sem lesz fiatalabb, úgyhogy gondolom, a testének is szoknia kell a terhelést. Időbe telik, mire viszszanye­ri a formáját. Nagyon nehéz lesz visszarázó­dnia, függetlenü­l attól, hogy milyen nagyszerű

Csodálom őt, hiszen annyi mindent elért a karrierje során, és még mindig sok teniszező retteg ellene. Ebből kovácsolha­t előnyt, de jelen pillanatba­n lehetetlen megmondani, milyen szinten van – magyarázta Plísková.

 ?? ?? játékos. 1208. hely
A sérülésekk­el küzdő Serena visszacsús­zott a ranglista 1208. helyére. De a szervezőkt­ől szabadkárt­yát kapott
játékos. 1208. hely A sérülésekk­el küzdő Serena visszacsús­zott a ranglista 1208. helyére. De a szervezőkt­ől szabadkárt­yát kapott
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary