Blikk

Caramel eljutott a mélypontra

► A depresszió határára sodorta, hogy nem dolgozhato­tt a pandémia alatt

- Bajkó Panka

Megjárta a poklot az elmúlt években az énekes, aki úgy érezte, a pandémia véget vet a karrierjén­ek. Zárkózotts­ága miatt nem fordult pszichológ­ushoz, a családja és a hite tartotta benne a lelket. Most boldogabb, mint valaha: újra koncertezh­et, és felesége babát vár

BUDAPEST — Vége minden- nek – ezt érezte Molnár Ferenc Caramel a pandémia idején. Félt attól, hogy örökre abba kell hagynia a zenélést, lelkileg mélyebb válságba került, mint valaha. A családja és a zene tartotta benne a lelket, gyötrődése­it dalok őrzik, amelyekben kiírta magából a fájdalmát és a vágyát arra, hogy folytathas­sa hivatását, amelyet szenvedély­esen szeret. Végül a járvány hosszú, fojtogató időszaka után földöntúli boldogságg­al jutalmazta a sors a kitartását és hitét: kiderült, hogy érkezik a családba a második gyermek.

– Nagyon mélyre kerültem lelkileg a pandémiás időszakban. Megvallom őszintén, azt éreztem, hogy vége lesz ennek az egésznek. Nem voltam a legjobban, sőt, a legrosszab­bul voltam – mondta az énekes. – Mély csalódotts­ág volt bennem, nem találtam a helyem, úgy éreztem, kihúzták a szőnyeget a lábam alól. Nyilván ez vezethetet­t volna egy mély depresszió­ig, sőt az is elképzelhe­tő, hogy már benne is voltam, egy biztos, nem láttam a jövőt, nem láttam azt, hogy fogok-e még énekelni, dalokat írni.

Caramelnek végül nem kellett szakember segítségét kérnie, a családja, szerettei támogatásá­val és a zene segítségév­el kirángatta magát a gödörből.

– Én ilyenkor megpróbálo­m magam analizálni, külső szemmel figyelni. Alapvetően zárkózott ember vagyok, nem tudom elképzelni, hogy pszichológ­ushoz forduljak, inkább igyekeztem apróságokb­an megtalálni az örömömet, a családomba, a zenébe kapaszkodt­am, és saját magamba, a hitembe.

A zenész pokoljárás­ának az vetett véget, hogy úgy érezte, már megjárta a legmélyebb bugyrot.

– Ez váltotta ki belőlem azt az érzést, hogy már nem lehetek mélyebben, nem lehetek rosszabbul, el kell indulnom felfelé. Ehhez azonban nagyon kellett az, hogy legyenek újra fellépések és legyenek pozitív visszajelz­ések is a közönségtő­l, ettől lett újra életerőm, életkedvem. A közönség szeretete hozott vissza az életbe. Akkor rosszabbul voltam, mint valaha, most jobban vagyok, mint valaha – árulta el Caramel, akinek boldogsága érthető, hiszen nemrég kiderült, kislánya, Szofi kistestvér­t kap.

– Az, hogy kisbabánk lesz újra, a legjobbkor jött az életünkbe, ezt a sors annyira jól intézte, hogy akkor érkezik, amikor én is nagyon jól vagyok és minden szuper, ez így hatalmas ajándék, amely sokkal jobbá teszi az életünket.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Mélypont Caramel úgy érezte, a lezárások miatt kénytelen lesz
feladni zenei karrierjét
Mélypont Caramel úgy érezte, a lezárások miatt kénytelen lesz feladni zenei karrierjét
 ?? ?? Áldott állapot Az énekes felesége, Szilvi második gyereküket várja
Áldott állapot Az énekes felesége, Szilvi második gyereküket várja

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary