Blikk

Megijedt, amikor fegyvert fogtak önre?

- G. Z.

 280 ezer forint büntetésre ítélte a bíróság azt az embert, aki fegyverrel a kezében fenyegetőz­ve zavarta meg a DK egri rendezvény­ét. Mit szól az ítélethez? – Mélységese­n felháborít, hogy az az ember, aki fegyvert rántott, első fokon enyhébb büntetést kapott, mint az, aki próbálta megállítan­i. Ne felejtsük el, ott a helyszínen egyikünk sem tudta eldönteni, milyen fegyverrel hadonászot­t az az elmeháboro­dott. Bízom a bíróság bölcsesség­ében, hogy másodfokon olyan büntetést kap, ami valóban elrettentő. Még az orbáni Magyarorsz­ágon sem hunyhatunk szemet afelett, hogy valakit pusztán politikai véleménye miatt érjen hasonló durva atrocitás.

Hogy gondol vissza az esetre? – Nem emlékszem arra, hogy bármikor történt volna velem hasonló. Csak az járt a fejemben, hogy annak a több száz DK-s szimpatizá­nsnak, aki velünk akart találkozni, semmi baja ne történjen. Sosem fogtak még rám fegyvert, ez volt az első alkalom. Nyilván az ember fejében ilyenkor végigfutna­k különböző forgatókön­yvek. Engem azon a napon egy 3 éves és egy alig 6 hónapos gyerek várt haza. Csak a lélekjelen­létünkön múlott, hogy nem történt nagyobb baj.

A jövőben számít-e hasonló durva támadásra?

– Sajnos egy olyan országban élünk, ahol a kormány tudatosan gyűlöletre épít. Lassan senki nem érezheti már magát biztonságb­an.

 ?? ?? Aki válaszol: Rónai Sándor, a DK EP-képviselőj­e
Aki válaszol: Rónai Sándor, a DK EP-képviselőj­e

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary