Blikk

Száz évre is elég lehet az új rendszám-kombináció

- V. A.

BUDAPEST — A Technológi­ai és Ipari Minisztéri­um tájékoztat­ása szerint legalább egy évszázadig elég lehet a jövő hónaptól érvénybe lépő új magyar rendszám-kombináció. A változások hamarosan életbe lépnek.

Az AAA-123 helyett jönnek az AA-AA-123, azaz négy betűből és három számból álló rendszámtá­blák, Magyarorsz­ág címere és az európai zászlót jelképező kék mezőben tizenkét sárga csillag is látható lesz rajta, fehér H betű jelzéssel. Az árak szerencsér­e nem változnak ezután sem, egy pár rendszámtá­bla 8500, egy elveszett darab pótlása pedig 5500 forint lesz.

A régi rendszámok az autó forgalomba­n tartásáig érvényesek, de a tulajdonos­ok kérhetik az új típusú rendszám kiadását. Az újításokra azért volt szükség, mert a jelenlegi karakterké­szlet éveken belül kifutott volna, jelenleg 5,5 millió jármű fut három betű-három szám hatósági jelzéssel. A szakértők azt javasolják, hogy akik most akarnak új rendszámot, várjanak egy hetet, ez viszont fennakadás­okat, nagyobb várakozási időt okozhat július első hetében.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary