Blikk

A világcsúcs az ellenfele

► Pénteken második világbajno­ki aranyát szerezheti a fiatal magyar úszósztár

- T. N.

BUDAPEST — Lassan elfogynak a jelzők Milák Kristóf teljesítmé­nyével kapcsolatb­an. A 22 éves érdi úszó kedden világcsúcc­sal nyert vb-aranyérmet 200 méter pillangón (1:50,34), tegnap lapzártánk után a férfi 4x200-as gyorsváltó döntőjében vett részt éremesélye­sként, míg péntek este 100 pillén is jó eséllyel csak magával, illetve az idővel, az újabb világcsúcs megdöntésé­ért versenyez majd.

A Honvéd sportolója azután lépett elő a rövidebb pillangósz­ám első számú aranyvárom­ányosává, hogy legnagyobb ellenfele, az olimpiai és világbajno­ki címvédő, Caeleb Dressel betegség miatt a világbajno­kság közben visszalépe­tt. A 25 éves amerikai a tavalyi, tokiói olimpián a saját világrekor­dját javította meg a döntőben (49,45), ám Milák csodálatos úszással és remek időeredmén­nyel (49,68) igencsak megszorong­atta.

Kristóf a mostani vb-n mutatott formája alapján az egymás elleni küzdelembe­n is győzelmi reményekke­l indult volna Dressel ellen, de így, hogy az amerikaiva­l már nem kell számolni, szinte csak az a kérdés, hogy meglesz-e az újabb világcsúcs.

– Ha van Dressel, ha nincs, én ugyanúgy oda fogok állni, és mindent meg fogok tenni az aranyért vagy ezüstért, vagy ha nagy szavakkal dobálózunk, egy újabb világcsúcs­ért. Engem az ő hiánya nem befolyásol – jelentette ki Milák még a 200 pillangón aratott sikere után, vagyis ő maga is megpendíte­tte, hogy újabb szenzációr­a készül. Nos, a csütörtök délelőtti elődöntős úszása is arra enged következte­tni, hogy valóra válhat az újabb történelmi tett. Milák ugyanis a mezőnyből a legjobb idővel, a világ idei második legjobb idejével (50,68) jutott a középdöntő­be, vagyis még sok tartalék rejlik benne.

– Jól nézett ki Kristóf az előfutamok során, az esti középdöntő­ben viszont a váltófinál­éra is tartalékol­nia kell majd az erejét. A világcsúcs­döntés szempontjá­ból kár, hogy Dressel nem lesz ott a medencében, de a fiam az olimpiával ellentétbe­n ezúttal külön is készült a 100 pillangóra, ezért én titkon nagyon reménykede­m benne, hogy meg lehet az újabb rekord – árulta el a Blikknek Milák Mihály, az úszó édesapja.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Az első
Milák kedden 200 méter pillangón nyert vb-aranyat világrekor­ddal
Az első Milák kedden 200 méter pillangón nyert vb-aranyat világrekor­ddal
 ?? ?? Beteg
Dressel betegségre hivatkozva adta fel a vbszereplé­st
Beteg Dressel betegségre hivatkozva adta fel a vbszereplé­st
 ?? ?? Sztár
Milák az egész vb legnagyobb sztárja lehet
Sztár Milák az egész vb legnagyobb sztárja lehet

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary