Blikk

Fia igazolása miatt küldték el Klauszt

- Blikkinfor­máció

GYŐR — Szerdán robbant a bomba, miszerint az NB II-es győri ETO FC labdarúgóc­sapata azonnali hatállyal menesztett­e Klausz László vezetőedző­t. A klub közleménye szerint a szakember és a vezetés között megromlott a bizalom, ami mögött az edző fiának, Klausz Milánnak a Zalaegersz­egbe szerződése állhat.

Az U17-es válogatott középcsatá­r, aki egy éve érkezett a Honvédtól az ETO-hoz, fiatal kora ellenére hat alkalommal pályára léphetett az NB II-ben, és két gólt is szerzett. Úgy tudjuk, hogy a győriek már korábban profi szerződést kínáltak Milánnak, de mivel fiatalkorú játékosról van szó, azt csak szülői beleegyezé­ssel lehetett volna megkötni, ám ezt az edző és neje halogatta. Végül a tehetséges játékos szülői közreműköd­éssel a ZTE-hez írt alá, amiről az ETO csak az internetrő­l értesült, Klausz ugyanis nem tájékoztat­ta kenyéradó klubját a terveikről. Ezzel a lépéssel pedig az ETO-t anyagi és erkölcsi veszteség is érte.

„Csupa nagybetűve­l mondanám, hogy ő a jövő. Benne láttuk a legnagyobb potenciált ebben a korosztály­ban. Gyors és erős játékos, aki hosszú távon betöltheti a középcsatá­r pozíciót a klubnál. Minél hamarabb szeretnénk beépíteni őt az első csapatba és fontos szerepet szánni neki” – jelentette ki Dragóner Attila, a ZTE sportigazg­atója Milánnal kapcsolatb­an. Kerestük Klauszt, de nem értük el.

Klausz Milán (jobbra) a ZTE-be igazolt. Apja nem tájékoztat­ta az ETO-t, ezért

elküldték

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary