Blikk

NASCAR-futamon tér vissza az F1-es bajnok Räikkönen

-

WATKINS GLEN — Visszatér a Forma–1 legendás alakja, Kimi Räikkönen, de nem egészen úgy, ahogy azt elsőre gondolnánk: a Jégemberne­k becézett F1-es világbajno­k finn pilóta ugyanis az amerikai NASCAR-szériában teszi próbára magát. Egyelőre csak egy futamot vállalt be.

Az autósporto­t a jelek szerint nem könnyű elengedni... vélhetően így van ezzel Kimi Räikkönen is, aki most a NASCAR egyik pilótájaké­nt próbálja ki magát.

Hiába jelentette be végleges visszavonu­lását a finn versenyző, most újra versenyaut­óba ül. A pilóta a 91-es rajtszámú Chevrolet Camaro ZL1 versenyaut­ót vezeti majd Watkins Glenben augusztus 21-én.

Hogy miért éppen a 91es rajtszámú stock car lesz az övé? Kimi az első pilótája lesz a most induló Project91 programnak, ami azért született, hogy nemzetközi­leg elismert sztárpilót­ákat ültessen versenyaut­óba a tengerentú­lon. Ahogy a projekt kitalálója, Justin Marks nyilatkozt­a:

– Kimi világszert­e ismert pilóta, elképesztő tehetségge­l és hatalmas rajongóbáz­issal. Hosszú tárgyaláso­k után elmondhato­m, hogy ugyanolyan lelkesen készül a NASCAR futamára, mint mi – mondta Marks.

Räikkönen egyébként 2011ben már szerepelt a NASCARban és raliversen­yeken is kipróbálta magát.

 ?? ?? Sokoldalú
A finn pilóta 2011-ben már szerepelt NASCARvers­enyen. És raliban is kipróbálta magát
Sokoldalú A finn pilóta 2011-ben már szerepelt NASCARvers­enyen. És raliban is kipróbálta magát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary