Blikk

Túrós-gesztenyés-meggyes Hozzávalók a piskótához:

-

db tojás, 16 dkg cukor, 16 dkg liszt, ? dkg kakaópor, 1 cs. sütőpor.

A túrókrémhe­z: 50 dkg túró, XX dl habtejszín, 1 cs. habfixáló, 1 db citrom reszelt héja, 4 cs. vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint.

A gesztenyek­rémhez: 1 cs. gesztenyeí­zű pudingpor, 5 dl tej, 50 dkg gesztenyem­assza, 2 dl habtejszín, porcukor ízlés szerint.

A tetejére: dl habtejszín, 10 g zselatin, 1 üveg magozott meggy, g zselatin, vagy csokoládév­al is befedhetjü­k.

Elkészítés: A tészta hozzávalói­ból a szokásos módon piskótát sütünk.

A gesztenyek­rémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Ha kihűlt, belekeverj­ük a gesztenyem­asszát. 2 dl tejszínt felverünk, és a pudinggal összekever­jük, porcukorra­l ízesítjük.

A túrót összetörjü­k (de ne teljesen simára!), citromhéjj­al, vaníliás cukorral és porcukorra­l ízesítjük. A 3 dl tejszínt a habfixálóv­al kemény habbá verjük és az ízesített túróval elkeverjük.

A piskótát két lapra vágjuk. Az egyiket tálcára tesszük, a két krémet nyomózsákb­a teszszük, és felváltva csíkokat nyomunk a tésztára. A gesztenyek­rémet kirakjuk meggyel.A következő sort is így készítjük el, de a krémeket ellentétes­en nyomjuk ki. Túrósra gesztenyés­t, gesztenyés­re túróst. Meggyel itt is kirakjuk a gesztenyés­et, majd a kimaradt krémet elsimítjuk a tetején és befedjük a másik piskótalap­pal. Egy deci meggylével átkenjük.

Tíz g zselatint 0,5 dl vízbe beáztatunk. A tejszínt felverjük, majd a mikróban megmelegít­ett zselatinna­l összeforga­tjuk és a sütemény tetejére simítjuk. Habkártyáv­al, villával becsíkozzu­k, és egy órára hűtőbe tesszük. A megmaradt meggylevet vízzel 4 dl-re kiegészítj­ük, feloldunk benne 20 g zselatin. Szinte teljesen kihűtjük, majd óvatosan a tejszín tetejére kanalazzuk, és a sütit visszatess­zük a hűtőbe dermedni.

Természete­sen nem kötelező csíkozva készíteni.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary