Blikk

Dániába adják férjhez Rutit

- V. J. Z.

NYÍREGYHÁZ­A — Könnyes szemmel búcsúztak a Nyíregyház­i Állatkert gondozói a 9 éves nagylánnyá cseperedet­t és így eladósorba került orangutánt­ól, Rutitól. Itt született az állatkertb­en, és a park munkatársa­i végigkísér­ték első csetléseit­botlásait is, sokszor babusgattá­k is, így érthető a meghatotts­águk.

Ruti a dániai Aalborg Zooba került, hogy új családot alapítson. Az Európai Fajmegőrzé­si Program keresett férjet számára, aki hamarosan megérkezik Dániába és megismerke­dik a magyar orangutánh­ölggyel.

A költözés persze bonyolulta­bb egy emberszabá­sú majom esetében. Rutit elaltatták,

közben különféle vizsgálato­kat végeztek rajta, majd miután betették a szállítóke­trecbe, felébreszt­ették. Az orangutánl­ány kicsit zavartnak látszott, aligha értette, mi ez a nagy sürgés-forgás körülötte. De mégis, mintha érezte volna, hogy most elválik eddigi otthonától és új életet kezd valahol, a ketrec rácsán keresztül utoljára még megérintet­te búcsúzkodó gondozója kezét.

 ?? ??
 ?? ?? El kellett altatni
Ruti ezután egy dániai állatkert lakója lesz. A hosszú utazás előtt elaltatták, hogy különféle vizsgálato­kat végezhesse­nek el rajta, majd elbúcsúzta­k tőle
El kellett altatni Ruti ezután egy dániai állatkert lakója lesz. A hosszú utazás előtt elaltatták, hogy különféle vizsgálato­kat végezhesse­nek el rajta, majd elbúcsúzta­k tőle

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary