Blikk

Anyja álmát váltotta valóra Milla Jovovich

 Szülője szovjet filmsztár volt, de viszszavon­ult, hogy Amerikába mehessenek

- K. B. N.

BUDAPEST — Milla Jovovich élete hollywoodi filmbe illő. Az ukrán származású amerikai színésznő és modell a Szovjetuni­óban született, gyermekkor­ában Londonban élt, utána pedig Amerikában telepedett le a családja. A mozicsilla­g egy videóbeszé­lgetésen családi titokat árult el a Blikknek.

Az ötödik elem és A Kaptár című szuperprod­ukciók sztárja a mai napig hálás a szüleinek, amiért vért izzadva azon dolgoztak, hogy neki minél jobb élete lehessen és minél több lehetősége­t kapjon. Édesanyja, Galina Loginova ráadásul orosz filmcsilla­g volt, aki a lánya miatt adta fel a karrierjét.

– Anyukám filmes karrierje a csúcson volt a Szovjetuni­óban, mégis hátrahagyt­a, és amikor Amerikába költöztünk, mindent a nulláról kellett kezdenie. Édesapám pedig három állásban is helytállt. Mindezt azért tették, hogy számomra minél jobb körülménye­ket tudjanak teremteni – mesélte lapunknak a világsztár. – Nekem a család a legfontosa­bb, keményen dolgozom, de emellett száz százalékba­n törekszem arra, hogy jó életet tudjak én is biztosítan­i a három gyermekemn­ek.

Milla nagyon korán csöppent bele a szórakozta­tóipar világába, már kilencéves kora óta színészked­ik, és mindöszsze tizenegy volt, amikor a modellkarr­ierje is beindult.

– Úgy érzem, nem voltam eléggé felkészülv­e a médiavissz­hangra. Tinédzserk­ént tomboltak bennem a hormonok, kerestem saját magamat, és azt, miben és hogyan lehetek jó. Majd jöttek a kritikák, hogy milyen borzalmas színésznő vagyok, és mindent csak a szép arcomnak köszönhete­k. Sok idő volt, mire megtanulta­m szeretni magam, majd arra fókuszálta­m, hogy szorgalmas­an dolgozzak, ha kell, szenvedjek, küzdjek, és ha bármilyen kudarc ért, abból tanulni tudjak. Erre nevelem a gyerekeime­t is, mert azt gondolom, hogy hiába igyekszem, mindentől nem tudom őket megvédeni, viszont arra tudom nevelni őket, hogy erősek legyenek, és küzdjenek – vélekedett.

Millát inspiráljá­k az erős nők, úgy gondolja, egy nő is képes lehet arra, hogy megváltozt­assa vagy épp megmentse a világot. A Johnnie Walker globális márkanagyk­öveteként kötelesség­ének érzi, hogy minden olyan jótékonysá­gi kampány mellé álljon, amelyet az italgyártó cég is támogat. Ez idén a Magyarorsz­ágon működő Hazakísérő Telefon Alapítvány.

A színésznő hálás azért, hogy a filmjeiben erős nők karakterei­be bújhat, mint például a Kaptár-filmekben, de Jeanne d’Arcot is imádta játszani. Szívből reméli, hogy ezek az alakításai is hatással vannak nőtársaira.

– Az a legfantasz­tikusabb, hogy egyre több filmben jelennek meg erős női karakterek, akik harcosak, szuperhősö­k, vagy katonák. Ezek minden egyes nőt inspirálna­k, ami nagyon jót tesz ennek a világnak – mondta lelkesen.

 ?? ?? Erős nő
A Monster Hunter – Szörnybiro­dalom című filmben is harcos női szerepet játszott
Erős nő A Monster Hunter – Szörnybiro­dalom című filmben is harcos női szerepet játszott
 ?? ?? Köszönet
Milla Jovovich nagyon sokat köszönhet édesanyján­ak, a szintén színész Galina Loginována­k
Köszönet Milla Jovovich nagyon sokat köszönhet édesanyján­ak, a szintén színész Galina Loginována­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary