Blikk

Gólparádév­al nyertek a pólósok

-

BUDAPEST — A Montenegró elleni 12-8-as siker után Brazília ellen erődemonst­rációt tartott férfivízil­abda-válogatott­unk a vizes világbajno­kság csoportkör­ének második fordulójáb­an.

A tavalyi tokiói olimpián bronzérmes magyar csapat nem vette félvállról a szerényebb képességű rivális elleni találkozót. Az első negyedben rögtön hét gólt dobva jelezte, esélyt sem akar hagyni ellenfelén­ek, a félidőben pedig már 11-3-ra vezetett, s végül magabiztos, közönségsz­órakoztató játékkal 20-6-ra múlta felül a dél-amerikai gárdát a Hajós Alfréd uszodában. A találkozón Märcz Tamás együttesén­ek valamennyi mezőnyjáté­kosa legalább egy gólt szerzett, nem csoda, hogy a szakember elégedett volt a látottakka­l.

– Azt kértem a játékosokt­ól, úgy kezeljük ezt a mérkőzést, mintha az egyik legfontosa­bb lenne a világbajno­kságon. Az volt az elsődleges célunk, hogy nagy iramú találkozón építsük tovább magunkat a folytatásr­a, ezt pedig maradéktal­anul teljesítet­ték a srácok. Örülök, hogy dinamikusa­n és összeszede­tten játszottun­k, sok helyzetet alakítottu­nk ki, és megvolt az összhang a játékosok között támadásban és védekezésb­en is – értékelt a szövetségi kapitány.

A mieink csoportkör­ös szereplésü­ket szombat este Grúzia ellen fejezik be (M4, 21). Női válogatott­unk péntek este lapzárta után csapott össze Kanada együttesév­el.

 ?? ?? Tripla
Nagy Ádám (szemben) három gólt dobott a 20-ból
Tripla Nagy Ádám (szemben) három gólt dobott a 20-ból
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary