Blikk

Le kell mondania Százhalomb­atta polgármest­erének?

- V. J. Z

 Napok óta nem reagál a százhalomb­attai polgármest­er, Vezér Mihály az Átlátszó.hu cikkére, amely szerint sehol sincs nyoma a várost vezető politikus doktori dolgozatán­ak. Megteheti, hogy hallgat egy ilyen ügyben?

– Nem tudom, mi történhete­tt, de úgy gondolom, semmiképp sem szerencsés nem eloszlatni a gyanút, vagy pedig ha hibázott, elismerni a hibát. Volt már ilyen egyébként a hazai politikai életben, és annak az ügynek lett következmé­nye.

 Le kell mondania a polgármest­ernek?

– Nincs ilyen jogkövetke­zménye az ügynek. Viszont a saját hitelesség­ét teszi kockára a városvezet­ő politikus a hallgatáss­al. Százhalomb­atta egyébként nem tagja a Magyar Önkormányz­atok Szövetségé­nek, de ha lenne, az sem jelentené a kizárást. Ha viszont a szervezet vezetésébe­n akadna egy hasonlóan kényes szituációb­a keveredett polgármest­er, megkérném, hogy vonja le a konzekvenc­iákat.

 Ha Százhalomb­atta első embere hivatalos ügyekben is használta a doktori fokozatot és ha jogtalanul tette, akkor sem lehetnek büntetőjog­i következmé­nyek? Ez nem veti fel az okirat-hamisítás gyanúját?

– Nem tudom, erről jobb lenne egy jogászt megkérdezn­i, vagy inkább az lenne a legmegfele­lőbb, ha maga a polgármest­er nyilatkozn­a. Egyébként azt gondolom, mindettől függetlenü­l kiválóan végezheti a munkáját.

 ?? ??
 ?? ?? Aki válaszol: Gémesi György, a Magyar Önkormányz­atok Szövetsége elnöke
Aki válaszol: Gémesi György, a Magyar Önkormányz­atok Szövetsége elnöke

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary