Blikk

AZT GONDOLOM...

„Egy fogadó több mint hárommilli­árd forintot vihetett haza”

- Bánhegyi Zsófia A Szerencsej­áték Zrt. marketing- és kommunikác­iós igazgatója V. A.

 1,7 milliárd a hatos lottó várható főnyeremén­ye. Ha a vasárnapi sorsoláson egy szerencsés nyertes találja el a 6 számot, beírhatja magát a magyarorsz­ági hatos lottó történetéb­e. Mekkora volt eddig a legnagyobb nyeremény a hatoson?

– Nem is kell messzire menni, hiszen tavaly decemberbe­n, az utolsó előtti játékhéten egy fogadó több mint hárommilli­árd forintot vihetett haza. A játék során két esetben is előfordult, hogy rekordköze­li összegre duzzadt a jackpot. 2007-ben hárman, 2019-ben ketten osztoztak a 2 milliárdos és a 2,1 milliárdos főnyeremén­yen.

 Mennyire növeli a játékkedve­t a halmozódás ?

– Ez pontosan a négyfelé osztott főnyeremén­y eseténél volt legjobban mérhető, akkor a nyeremény halmozódás­a miatt annyira nagy volt a lottóláz, hogy 5 536 682 alapjátéko­t adtak fel a fogadók. Ha nagy a nyeremény, heti szinten több tízezerrel nő a szelvények száma is.

 Milyen biztonsági eljáráson esik át valaki, ha jelentkezi­k a nyereményé­rt?

– Szakembere­ink többszörös­en azonosítjá­k, hogy csak az arra jogosult játékos jelentkezh­essen, aki jogszerűen jutott a nyertes szelvényhe­z. Munkatársa­ink megvizsgál­ják a nyertes szelvény érvényessé­gét és hitelesség­ét is.  Mekkora volt a legnagyobb nyeremény, amit nem vett át a nyertes?

– 2018-ban egy fogadó az ötös lottón közel akkora nyereményt – 1,68 milliárdot – hagyott bent, mint amit most elvihet a szerencsés.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary