Blikk

Szenteltví­zen csúszott el Kirill pátriárka

- B. I.

NOVOROSSZI­JSZK — Hatalmasat esett Kirill pátriárka egy szombati istentiszt­eleten, mint kiderült, a padlóra fröccsent szenteltví­z miatt. Az orosz ortodox egyház legbefolyá­sosabb embere – aki Vlagyimir Putyin egyik legfőbb bizalmasa – élő adásban csúszott el a dél-oroszorszá­gi ceremónia során. Az esetről készült videóból kiderült, a 75 éves pátriárkán­ak nem esett baja, folytatta a szolgálato­t.

„Hála Isten kegyelméne­k, nem volt következmé­nye. A talaj gyönyörű, látod magad benne tükröződni, olyan csillogó és sima. De ha víz kerül rá, még ha az szenteltví­z is, a fizika törvényei működnek” – mondta zuhanása után Kirill pátriárka.

Az egyházi személyről – Vlagyimir Mihajlovic­s Gungyajevr­ől – mostanság sok szó esett itthon és külföldön is, miután az EU őt is szankciós listára tette az ukrajnai háború támogatása miatt. Magyarorsz­ág pedig kiállt a pátriárka mellett, nem volt hajlandó csatlakozn­i az oroszokkal szembeni olajembarg­óhoz, míg ki nem húzzák a listáról. Kirill nem csak szóban támogatja Putyin invázióját, az ő papjai áldják meg az orosz fegyvereke­t és harci eszközöket, ő ad felmentést az orosz katonáknak az ellenség meggyilkol­ása alól. Nagyon régi barátok az orosz elnökkel, még az a szóbeszéd is elterjedt, hogy Kirill a KGB-s időkből ismeri Putyint.

 ?? ?? Hatalmas zakó
Az egyházfő úgy csúszott el, mint akinek a talajt kihúzzák a lába alól. Szerencsér­e nem esett komolyabb baja
Hatalmas zakó Az egyházfő úgy csúszott el, mint akinek a talajt kihúzzák a lába alól. Szerencsér­e nem esett komolyabb baja
 ?? ?? Egyházfő
Kirill pátriárka Putyin elnök egyik legfőbb bizalmasa
Egyházfő Kirill pátriárka Putyin elnök egyik legfőbb bizalmasa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary