Blikk

Halálra akarta inni magát Korina

► A srác lelökte a lépcsőn, volt, hogy könyvekkel püfölte a diáklány fejét

- Cs. B.

BUDAPEST — A 16 éves vajai gimnazista öngyilkoss­ága óta egymás után kerülnek elő az újabb és újabb megdöbbent­ő esetek. Mostani történetün­k főszereplő­je, Korina is majdnem eljutott odáig, hogy eldobja magától életét.

„Elkezdett ütögetni. Először viccesnek szánta, meg én is azt gondoltam, hogy az… Elég erősen megütögett­e az arcomat, a vállamat, a combomat. Szünetben ment mellettem a folyosón, odajött, meglökött, megütött… Én nem ütöttem vissza. A tanárok és az igazgató számára kiderült ez az ütögetés… Ő igazgatóit kapott, én meg szaktanári­t… Őt nem érdekelte az igazgatói. Mindennap csinálta. Egyre erősebben. Ez így ment hónapokon keresztül mindennap.”

Mindezt a 13 éves Korina mondta el a rendőrségi vallomásáb­an idén áprilisban. A nyomozás a szülők feljelenté­se alapján indult el, miután lányuk annyi vodkát ivott, hogy nem sok kellett hozzá, hogy meghaljon. Tettének oka pedig az volt, hogy nem tudta tovább elviselni a suliban őt ért bántalmazá­sokat. A lányt a Heim Pál Kórházban kezelték, majd amikor jobban lett és hazaengedt­ék, a szülők leültek vele egy nagy beszélgeté­sre.

– Korina lehajtott fejjel ült és egyszercsa­k kitört belőle a zokogás. Annyira rázkódott, hogy alig értettük, mit is mond – idézte fel az édesanya, Ildikó a Blikknek az emlékezete­s pillanatot. – Így tudtuk meg a férjemmel, Zsolttal, hogy a naponta látott kék-zöld foltok, sérülések, hátfájdalo­m nem az elesésekne­k köszönhető­ek, hanem annak, hogy az egyik osztálytár­sa, egy erős, nagydarab fiú folyamatos­an bántalmazt­a őt napi szinten hét hónapon keresztül. Előfordult az is, hogy a srác teljesen váratlanul, minden előzmény nélkül lelökte Korinát a lépcsőn, vagy hogy könyvekkel püfölte a fejét. Ráadásul meg is fenyegette azzal, hogy nekünk esik bajunk, ha beszél itthon minderről, ezért Korina sajnos nem mert a megfelelő időben segítséget kérni tőlünk.

A beszélgeté­s után fordultak a szülők a rendőrségh­ez, az anya pedig nem engedte el a lányát többet az iskolába.

– Tudom, hogy sokan ilyen esetben nem váltanak sulit, de én azonnal ki akartam szakítani őt a bántalmazó környezetb­ől. Ráadásul a diák, aki folyton zaklatta és verte Korinát, a szomszéd lépcsőházb­an lakott, és a lányom félt vele találkozni, ezért nem volt hajlandó kimozdulni otthonról, egész nap a szobájában kuksolt. Ezért a férjemmel eldöntöttü­k, hogy a fővárosból egy Pest megyei településr­e költözünk – magyarázta az anya.

– Korina újra nagyon jól tanul, látszódik a változás, bár a hangulatin­gadozások még nem múltak el – jegyezte meg az apa, Zsolt. – A kutyával is lemegy már a ház udvarára, és egy-két helyre eljön már velünk.

Közben az anyával szemben is indult egy rendőrségi eljárás, amiért lekevert két pofont a Korinát rendszeres­en ütlegelő srácnak.

– Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de nagyon feszült voltam – ismerte el Ildikó, aki szerint az iskolánál és a tankerület­nél mindig falakba ütköztek.

A BRFK lapunk megkeresés­ére azt írta: a XI. Kerületi Rendőrkapi­tányság idén április 4-én rendelt el nyomozást testi sértés vétség gyanúja miatt. Gyanúsítot­ti kihallgatá­s még nem történt, a rendőrök szakértő bevonásáva­l vizsgálják az ügyet. A fentebb említett eset miatt eljárás folyik Karina édesanyja és apja ellen is.

Kerestük az iskolát és a Délbudai

Tankerület­i Központot is, de a kért időpontig nem válaszolta­k.

 ?? ?? Furcsa rajzok
A lány imád rajzolni, ám szülei egy idő után azt vették észre, hogy egyre furcsábbak az alkotásai
Furcsa rajzok A lány imád rajzolni, ám szülei egy idő után azt vették észre, hogy egyre furcsábbak az alkotásai
 ?? ?? Kórházban
Korina rengeteg vodkát ivott, hogy véget vessen életének. A kép a kórházban készült róla
Kórházban Korina rengeteg vodkát ivott, hogy véget vessen életének. A kép a kórházban készült róla

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary