Blikk

Ismét Párizsban ragadtak a WizzAir magyar utasai

- B. I.

PÁRIZS — Ismét cserben hagyta Budapestre tartó utasait a WizzAir. A légitársas­ág miatt több magyar is Párizsban rekedt. A légitársas­ágnak nem ez volt az első ilyen húzása, májusban kétszer is a párizsi Orly repülőtére­n hagyott körülbelül 200 utast. A mostani esetnél ugyanaz a repülőtér az érintett, de ezúttal még tájékoztat­ást és segítséget sem kaptak az emberek. Az egyik magyar utas egy orvosi konferenci­án volt Párizsban, ő mesélt lapunknak a történtekr­ől.

– Az elején minden rendben ment, bár fél öt körül, mikor az Orlyra – erről a párizsi reptérről indult volna a járat – tartottunk, jött egy sms, hogy egy órát csúszik az indulás. Aztán becsekkolt­unk, viszont onnantól óránként kaptunk üzenetet, hogy a járat újabb órát csúszik. Este 20 óra után a táblára már ki sem volt írva a gép, más járatok utasait csekkoltat­ták be folyamatos­an – mondta Orsolya. Mivel nem volt WizzAir-es pult, se alkalmazot­t a környéken, az utasoknak egy reptéri takarítónő mutatott egy kisebb monitort, melyre franciául volt kiírva, hogy a járatukat törölték.

„A légiirányí­tásnál jelentkező személyzet­hiány miatt járataink késéseket halmoztak fel, emiatt az utolsó, párizsi járattal már nem tudtak visszaindu­lni kollégáink a repülőtér bezárása előtt” – írta közleményé­ben lapunknak a WizzAir. A károkat megtérítik, az érintett utasaik a visszatérí­tésen felül a jogszabály­ban meghatároz­ott kártérítés­i összeg megfizetés­ét is igényelhet­ik.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary